33 de noi absolvenţi ai şcolii Varadinum


Din cele trei grupe de absolvenţi, cea de avansaţi a obţinut diplome acreditate.

Varadinum Photo School Oradea a mai încheiat trei cursuri de fotografie, ODP 40b, ODP 41 și ODP 42 b, sub îndrumarea artistului fotograf Ovi D. Pop EFIAPs. Două cursuri de tehnică şi artă fotografică au fost pentru începători. Primul, desfăşurat în luna noiembrie, a avut nouă cursanţi, iar cel desfăşurat în luna ianuarie a avut 12 cursanţi.

Cel de al treilea curs, desfăşurat în luna decembrie, a fost curs de avansaţi şi s-a adresat şomerilor prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor. De altfel, după cum explică Ovi D. Pop, Varadinum Photo School Oradea este singura şcoală cdin ţară are ţine astfel de cursuri pentru şomeri. La cursul de avansaţi, în urma unui examen pe care îl dau cursanţii la final în faţa unei comisii, li se oferă o diplomă acreditată de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Autoritatea Naţională de Formare Profesională. Este o diplomă acreditată oriunde în Uniunea Europeană cu care aceştia se pot angaja ca fotografi.

Expoziţia dedicată lucrărilor celor trei grupe de absolvenţi a fost vernisată joi, 4 februarie, la Filarmonica de Stat Oradea. În cadrul vernisajului, artistul fotograf Ovi D. Pop a înmânat absolvenţilor şi diplomele care atestă încheierea cursurilor Varadinum Photo School Oradea.