„Oradea este «mama» mea”

De Crina Dobocan

FOTO: Ovi D. Pop
Artistul fotograf Ovi D. Pop dedică orașului nostru o frumoasă expoziție de fotografie și o nouă ediție a albumului „Oradea Mea”.

Îndrăgostit iremediabil de orașul natal, artistul fotograf Ovi D. Pop prezintă o inedită expoziție de fotografie cu principalele atracții turistice ale Oradiei. Imaginile vor fi cuprinse în noua ediție a albumului „Oradea Mea”. Înainte de aceasta, orădeanul a decis să organizeze o expoziție de fotografie, care prezintă clădiri și locuri din Oradea.

Cele 102 imagini care vor fi expuse începând din 8 aprilie, în Piața Unirii, au fost surprinse de Ovidiu din unghiuri neobișnuite, din 2019 până în prezent.

Ovi D. Pop se mândrește cu orașul său natal, pentru că are cele mai frumoase clădiri și pentru că este un oraș cu aer european, o atracție pentru vizitatori.

„Oradea este pentru mine «căminul» meu, «mama» mea. Este un oraș superb, care adăpostește o istorie de sute de ani, un oraș în care conviețuiesc în armonie mai multe naționalități. Mă fascinească arhitectura sa remarcabilă și oamenii ei. Astfel, am decis să prezint tuturor cel mai frumos oraș din România, care rivalizează cu orașe vestite din Europa”, a spus Ovi D. Pop.

Vernisajul expoziției „Oradea mea” va avea loc în data de 8 aprilie, la ora 17:00, în Piața Unirii. Cei care nu ajuns vineri la vernisaj, trebuie să știe că lucrările vor rămâne în Piața Unirii până în data de 8 mai 2022.

Ovi D. Pop s-a născut la Oradea, în 9 aprilie 1973 și este fotograf de peste 30 de ani. Ovidiu preferă mai multe genuri ale artei fotografice: eseu, peisaj, nud, aeriene şi monumente. El este și directorul Editurii „Duran`s” Oradea, în îngrijirea căreia a publicat opt monografii ilustrate ale judeţului Bihor, lucrări ce conţin peste 2.500 de fotografii cu cele mai reprezentative atracții turistice din judeţ, respectiv 6 ediţii ale Ghidului turistic al judeţului Bihor, trei ediții ale albumului „Oradea mea” şi multe alte vederi şi cărţi de buzunar, care reflectă activitatea sa.

Din 2013, el s-a orientat şi spre fotografia artistică, reuşind să întrunească criteriile pentru obţinerea distincţiilor naţionale şi internaţionale – MAFR (Maestru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România), MPSA (Master al Photographic Society of America) şi E.FIAP/g (Excellence de Fédération Internationale de l’Art Photographique) cu rang de aur.

Fotografiile sale au fost răsplătite cu aproape 1.700 de premii, din care 447 sunt medalii de aur obținute în 82 de țări de pe întregul mapamond. Totodată, în urmă cu cinci ani, împreună cu artista Adela Rusu, a fondat Clubul Fotografic „Varadinum” din Oradea. Atât Ovidiu cât și Adela Rusu sunt autorizați de Ministerul Muncii și de cel al Educației pentru a preda cursuri de „fotograf”.

„Toate acestea însă, nu le cuantific în ani, ci în realizări şi în bogăţia momentelor pe care am reuşit să le surprind cu ajutorul luminii şi a umbrelor. Aparatul foto este canalul prin care reuşesc să redau ce văd cu ochii şi cu sufletul”, a mărturisit Ovidiu.

https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/oradea-este-mama-mea-3958944/?fbclid=IwAR2WImbeg-6LthwQWx37tnVvW2o-gxKl9MDVEcio4iq-JzUxwW5DaKWBylI