De pe sate adunate – comorile Suciului | Povestea unei nunți tradiționale, ”spusă” de fotograful Ovi D. Pop


Tabăra de fotografie ”De pe sate adunate – comorile Suciului” a avut loc în perioada 14-18 august în Suciu de Sus. Au participat 12 fotografi de la Varadinum Foto Club. Provenind din România (inclusiv Maramureș) și Italia. ”Scopul taberei este de a identifica și documenta prin fotografie bogățiile culturale, religioase, tradițiile și obiceiurile zonei noastre”, spun organizatorii de la Teleleu din Maramureș.

De la muncile din gospodărie la momente de sărbătoare, de la obiceiuri la delicii gastronomice tradiționale, de la peisaje la locuri de cazare, de la biserici și mănăstiri la meșteri populari. Totul a trecut prin obiectivul celor 12 fotografi și prin filtrul lor personal, rezultând nenumărate nuanțe și detalii ale Suciului. Comori știute și neștiute au ieșit la iveală.

Și până vom răsfoi albumul tipărit care se va realiza în urma acestei tabere, vom ”răsfoi” când și când albumele virtuale ale participanților, ca să vă arătăm Maramureșul așa cum l-au văzut ei. Azi câteva fotografii realizate de orădeanul Ovi D. Pop în tabăra ”De pe sate adunate – comorile Suciului”.

De pe sate adunate – comorile Suciului | Povestea unei nunți tradiționale, ”spusă” de fotograful Ovi D. Pop