A patra ediţie a celui mai mare salon fotografic din România


 

Salonul Internațional de Artă Fotografică Varadinum 2020 şi-a desemnat câştigătorii.

Joi, 1 octombrie, va fi vernisată expoziţia ce va cuprinde o parte din fotografiile câștigătoarea la cea de a 4-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică Varadinum 2020, organizat de Varadinum Foto Club Oradea, probabil cel mai mare salon de gen din România. Salonul este deschis atât artiştilor fotografi amatori cât şi celor profesionişti.

Salonul internaţional este recunoscut de renumite societăți de fotografie din lume: Federația Internațională de Artă Fotografică (FIAP), singura recunoscută de UNESCO, Societatea Americană de Fotografie (PSA), Global Photographic Union (GPU) din Grecia, Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, Uniunea Internaţională a Artiştilor Fotografi (IUP), Asociaţia Internaţională „Euro Foto Art” (EFA) şi Asociaţia Naţională Maghiară a Grupurilor de Creaţie Fotografică (MAFOSZ).

La salonul internaţional din acest an s-au înscris 4.795 fotografii realizate de 466 autori din 56 de țări. Juriul format din cinci artiste fotograf, Joanne Stolte – Statele Unite, Barbara Schmidt – Germania, Buket Özatay – Cipru, Laki Krisztina – Ungaria și Valentina Stan – Oradea, care au jurizat în premieră on-line din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Concursul a avut trei categorii: Open color, Open monio și Face & Body. Premiul pentru „Cel mai bun club” a fost adjudecat de Shangtuf Image & Art Club of Taizhou, Zhejiang, China, „Cel mai bun artist din România” a fost desemnat în persoana lui Flavian Savescu din Reșița și „Best Author al salonului” a fost numit Luc Stalmans din Belgia.

Vernisajul, care va avea loc joi, 1 octombrie, de la ora 18 va fi găzduit de Lotus Center (parter, cafenele). În cadrul vernisajului vor fi înmânate și diplomele de Fotograf pentru absolvenții cursului de fotografie organizat de artistul fotograf Ovi D. Pop pentru AJOFM, Ovi fiind singurul din România care predă fotografie pentru șomeri.

Organizatorul Salonului Internațional de Artă Fotografică Varadinum, Varadinum Foto Club din Oradea, a fost înfiinţat din dorinţa de a crea o comunitate frumoasă, în care fotografia să fie parte din sufletul nostru, să ne unească și să ne motiveze să fim mai buni și mai creativi!

Clubul îşi propune să promoveze şi să susţină arta fotografică atât în ţară cât şi în afara graniţelor ţării. În Varadinum Foto Club se pot înscrie fotografi din lumea întreagă care doresc să participe la acțiunile clubului, la expozițiile individuale și de grup pe care le organizează și să beneficieze de toate recunoașterile ca membru.

https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/a-patra-editie-a-celui-mai-mare-salon-fotografic-din-romania-2946744/