Album: Comitatus Biho(a)riensis


A napokban megjelent Comitatus Biho(a)riensis című háromnyelvű (angol, román és magyar) album szerzője és kiadója, Ovi D. Pop fotóművész.

A napokban megjelent Comitatus Biho(a)riensis című háromnyelvű (angol, román és magyar) album szerzője és kiadója, Ovi D. Pop fotóművész.Szerkesztőségünknek azt nyilatkozta: ezzel, és a 2016 végén napvilágot látott Az én Nagyváradon című kötetével azt a célt tűzte ki maga elé, hogy úgymond versenyezzen egy másik kiadványával, a Bihar megye monográfiájával, mely már hat kiadást ért meg, és már készül belőle a hetedik.
A Comitatus Biho(a)riensis egy semleges cím, e régiónak az általunk meg nem élt időkben viselt megnevezéséből ered, de amely mély nyomokat és olyan történelmi örökséget hagyott erre a világra, melyben most élünk, amikre büszkék lehetünk, és amelyek hatással vannak a jövőnkre is. „Ez a könyv a történelemnek, az építészetnek, a tájnak és annak a térségnek, melyben élünk, valamint a fényképészet utáni szenvedélynek a szeretetéből született. E három koordináta fonódik össze harmonikusan, mint ahogy a többi kiadványaimban is. Eléggé nehéz egy ilyen munkát elvégezni egy pici adag őrültség, egy kis fényképészeti adottság és lokálpatriotizmus nélkül”- fogalmazott.
Az album 60 lejbe kerül, és megvásárolható az Illyés Gyula könyvesboltban, valamint a többi ismert terjesztőnél.

Ciucur Losonczi Antonius