Artistul fotograf Ovi D. Pop, pe locul IX în lume
Photographic Society of America a dat publicităţii clasamentul artiştilor fotografi cu cele mai multe imagini acceptate, jurizate şi premiate la concursurile internaţionale şi mondiale de fotografie.
În acest top mondial, artistul fotograf orădean Ovidiu D. Pop s-a clasat pe locul IX, atât la categoria color, cât şi la monochrome. În acest top au fost cuprinşi peste 10.000 de artişti fotografi din întreaga lume, care participă la concursuri de artă fotografică.
Numai anul trecut, artistul orădean a obţinut 424 de premii (din care 151 au fost medalii de aur), în 71 de ţări. Tot anul trecut, Ovi D. Pop a avut 1.467 de acceptări la saloane şi concursuri naţionale, internaţionale şi mondiale de fotografie.
Artist de top
Nu este prima oară când numele lui Ovidiu se află în acest clasament. În anul 2017, Ovi D. Pop s-a situat pe locul 25 la categoria color. De asemenea, artistul orădean a fost şi în top 200 la Travel şi Photojournalism, categorii stricte, unde îmbunătăţirile aduse imaginilor nu sunt permise.
„Ca la tenis, şi la noi este un singur top mondial, alcătuit de Photographic Society of America. Acest clasament este realizat anual, pe seama rezultatelor obţinute. Practic, este o medie a fotografiilor acceptate la concursuri, notele obţinute de acele fotografii şi numărul de juraţi care au ierahizat fotografiile unui concurs sau salon. În acest top, în ultimii zece ani, colegul Nagy Lajos s-a clasat în top 30, în anul 2014, la categoria «natura». Eu am intrat prima dată în acest top în anul 2015, iar un an mai târziu am fost pe locul 30 la categoria «monochrome». În 2017, am fost clasat pe locul 26 la aceeaşi secţiune. Atunci şi orădeanca Valentina Stan a fost pe locul 30 la secţiunea «travel»”, a declarat Ovi D. Pop, care a mulţumit soţiei sale, Antonia Pop, precum şi modelelor sale, pentru susţinere.
Photographic Society of America este una dintre cele mai mari organizații fotografice din lume, având mai multe divizii, precum: open color, open monochrome, travel, photojournalism şi nature.
Înființată în anul 1934, Photographic Society of America (PSA) este destinată amatorilor și fotografilor profesioniști. PSA are membri în peste 75 de țări. În prezent, are aproximativ 5.500 de membri în afara SUA.
Misiunea societății este să promoveze arta și știința fotografiei ca mijloc de comunicare, apreciere a imaginii și un schimb cultural, respectiv de a oferi educație, informații, inspirație și oportunități, pentru toate persoanele interesate de fotografie. Totodată, PSA favorizează creșterea și expresia personală, creativitatea, excelența și conduita etică, în toate aspectele efortului fotografic.