“Best club” în Brazilia: Salonul Foto Varadinum din Oradea a primit o nouă distincţie la nivel internaţional (FOTO)


Artistul Ovi D. Pop a primit medalia de aur pentru cunoscuta şi cea mai premiată fotografie a sa “Dead or Alive” (stânga jos), care a adunat 146 premii dintre care 67 medalii de aur. Tot el a mai primit medalia de argint pentru imaginea “6 Chairs” (foto stânga sus). Adela Rusu şi Marian Plaino au primit menţiuni pentru lucrările “KUDIKA” (dreapta sus), respectiv “Cappadochia Land of beautiful horses” (dreapta jos)

La doar patru ani de la înfiinţare, Salonul de fotografie Varadinum din Oradea a reuşit să obţină, miercuri, cel de-al treilea titlu de “Best club” în urma unei competiţii ce a avut loc în Brazilia. Salonul internaţional de fotografie artistică “Riberão preto” a adunat 498 de fotografi de la 200 de cluburi din 63 de ţări de pe tot mapamondul.

Echipa clubului Varadinum din Oradea a fost formată din artiştii fotografi fondatori Adela Rusu şi Ovi D. Pop şi membrii Dayanna Maria, Constantin Lazăr, Marian Plaino, Ionuţ Jarca, Mihai Bogdan, Bogdan Popa, Liviu Paşcalău şi Raul Ghiman, care au trimis câte patru fotografii pentru cele două categorii din competiţie – open color şi open monochrome.

“Mare parte a membrilor clubului sunt absolvenţi ai Şcolii de Fotografie Varadinum, îndrumaţi de Adela Rusu şi Ovi D. Pop, dar sunt şi “stranieri” de valoare din Cluj Napoca, Timişoara, Bucureşti, Huedin, Baia Mare şi Oraviţa, inclusiv din Franţa şi Ungaria. Putem spune că fotografiile realizate de membrii clubului sunt apreciate deja pe trei continente!”, a declarat pentru BIHOREANUL, artistul Ovi D. Pop.

Lucrările au trebuit trimise până în februarie, iar rezultatele au fost aflate miercuri dimineaţa, în urma jurizării a circa 4.000 de imagini.

Astfel, artistul Ovi D. Pop a primit medalia de aur pentru cunoscuta şi cea mai premiata fotografie a sa “Dead or Alive”, care a adunat în total, de-a lungul timpului, 146 de premii, dintre care 67 medalii de aur, şi care ilustrează serpentinele de pe drumul din apropierea localităţii bihorene Derna. Tot el a mai primit medalia de argint pentru imaginea “6 Chairs”.

Adela Rusu şi Marian Plaino au primit menţiuni pentru lucrările “KUDIKA”, respectiv “Cappadochia Land of beautiful horses”.

În urma premiilor acumulate, juriul Salonului din Brazilia a decis ca premiul de “Best club” să revină clubului orădean. Aceasta este cea de-a treia distincţie de acest gen la doar patru ani de la înfiinţarea clubului Varadinum, prima fiind acordată în noiembrie 2020 la un salon din Polonia şi a doua mai recent, în martie, la o competiţie din India.

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/best-club-in-brazilia-salonul-varadinum-din-oradea-a-primit-o-noua-distinctie-la-nivel-international-163070.html