Bihor: O fotografie a orădeanului Ovi D. Pop a câştigat, la Los Angeles, premiul pentru ”Realizare remarcabilă”


Fotograful orădean Ovi D. Pop, reprezentând România, a câştigat cel mai prestigios premiu, la categoria Abstract, al concursului International Color Awards, ale cărui premii, la cele 37 de categorii, au fost decernate sâmbătă, 14 martie, într-o gală live la Los Angeles.

Lucrarea sa intitulată “Dead or Alive”, reprezentând o secvenţă aeriană a unui peisaj în două sezoane – iarna şi vara, separate de o şosea şerpuindă pe care circulă două maşini, a primit astfel cea de-a opta medalie de aur la concursuri internaţionale şi cel de-al 126-lea premiu internaţional.

Juriul concursului, ajuns la ediţia 13, a fost alcătuit din specialişti de renume mondial de la publicaţii şi instituţii precum Newsweek, New York, Netflix, Los Angeles; Galerie Mitterrand, Paris; Royal Academy Of Art, The Hague etc. Ei au onorat “maeştrii color” cu 586 de premii şi 881 de nominalizări în 37 de categorii.

“Este o realizare incredibilă să fii selectat printre cei mai buni din cele 6.093 de intrări pe care le-am primit în acest an. ‘Dead or Alive’, a lui Ovi D Pop, o imagine excepţională, intrată la categoria Abstract, reprezintă fotografia color contemporană cea mai frumoasă şi suntem fericiţi să-l prezentăm ca învingător – cu realizare remarcabilă (Winner – Outstanding Achievement)”, a declarat, în informarea trimisă premiatului, Basil O’Brien, directorul artistic al concursului.

În acest an, Ovi D. Pop a câştigat nu mai puţin de 25 de medalii de aur, cu diferite lucrări.

Fotografia “Dead or Alive” a primit, până în prezent, 126 de premii internaţionale în 45 de ţări. Autorul a declarat marţi, pentru AGERPRES, că intenţionează să doboare un record mondial cu această lucrare privind numărul de premii pe are le va câştiga cu aceasta.

AGERPRES/(A-autor: Eugenia Paşca, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

https://www.agerpres.ro/cultura/2020/03/17/bihor-o-fotografie-a-oradeanului-ovi-d-pop-a-castigat-la-los-angeles-premiul-pentru-realizare-remarcabila–468216?fbclid=IwAR1XaIP2REtXIIoBXXvLBCwVgnAbKVjSxPKsaXOMFmuGknFj1rFTpxFsK68

2020-03-17