Calendarul BIHOREANULUI pe 2022: VIP-urile locale sunt puse în ipostaze de-a dreptul… fierbinți (FOTO)


Calendarul BIHOREANULUI pe 2022: VIP-urile locale sunt puse în ipostaze de-a dreptul... fierbinți (FOTO)

În buna tradiție a calendarelor erotice Pirelli, BIHOREANUL vă oferă pentru 2022 un calendar cu câteva dintre mărimile orașului. Acestea ne prezintă, cum știu ele mai bine, adevărul gol-goluț despre Oradea și județul Bihor.

Surprinde și nu prea absența unor personalități județene. Nu avem niciun reprezentant de la Sorbonica, nu neapărat pentru că aceasta e pe nicăieri, ci pentru că mulți au părăsit catedra pentru tribuna Parlamentului, cam cu aceleași rezultate.

 

Lipsește și ex-directorul Colegiului „Emanuil Gojdu”, Florin Nicoară, pentru că, la viteza cu care se deplasează de la un partid la altul, riscam ca până la închiderea ediției să-și găsească altă formațiune politică.

Lipsește și nelipsitul Szabó Ödön, dar am considerat că la câți copii are, nu mai e nevoie de prea mult libido.

În fine, nici doamna viceprimar Arina Moș nu a încăput între coperțile calendarului, pentru că redactorii BIHOREANULUI nu s-au hotărât unde să o amplaseze: la VIP-uri sau la fotomodele?

Calendarul este recomandat persoanelor bine crescute, dacă se poate crescute peste 18 ani.

Mulțumim domnului Ovi D Pop (foto), zis și Durans, cel mai bun fotograf de pe strada Iuliu Maniu din Oradea, pentru amabilitatea cu care ne-a pus la dispoziție pozele sale artistice, parte a albumului „Nude in the city”.

Orice asemănare între montajele din pagini și realitate este, desigur, întâmplătoare…


IANUARIE

De când a ajuns șef la Consiliul Județean, pe Ilie Bolojan îl înjură tot mai puțini angajați. Nu pentru că-i lasă să facă ce vor, ci pentru că jumătate au fost dați afară.

În rest, s-a apucat să bage gaze prin sate, să facă centuri în Zona Metropolitană, să viseze la Drumul expres Oradea – Arad, să lupte pentru electrificarea liniei de cale ferată Oradea – Cluj… Pe „repede înainte”, ca la Primărie!

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor

FEBRUARIE

Inflația ne-a mâncat din salarii. Gigacaloria ne scoate din buzunar o grămadă de bani. Orădenii plătesc taxe peste taxe, amenzi pentru parcare, sancțiuni pentru că nu colectează selectiv gunoiul.

Ba mai trebuie să facă și curățenie în fața casei (asta dacă nu le intră casa în demolare). Și totuși, cetățenii își iau de la gură, renunță să-și mai cumpere haine și iau cu asalt Piramida, numai să fie cu toate taxele la zi.

Asta înseamnă adevărat spirit civic!

Florin Birta, președintele Consiliului Local Oradea

MARTIE

Primăreasa din comuna primitivă Brusturi, Livia Bârlău, știe nu doar să se urce pe mese, dar și să bage sub mese consăteni, așa cum a făcut-o cu un nefericit de ex-procuror.

Doamna și consortul l-au luat la omor pe Ioan Bodogai, izbindu-l cu un clește de tăiat sârmă.

Ce eroare! Dacă-l lichidau cu flexul, puteau scăpa, că la noi Poliția nu mișcă un deget până ce victima nu face o plângere.

APRILIE

Directorul medical al celui mai mare spital Covid din Balcani, doctorul Ovidiu Burtă, a trecut prin pandemia de Covid atât pe persoană fizică, cât și profesional.

Adică l-a și făcut, l-a și tratat.

Așa că nimeni nu e mai îndreptățit decât el să ne explice care sunt cele mai bune metode de a limita efectele devastatoare ale bolii.

Dr. Ovidiu Burtă, directorul medical al Spitalului Municipal Oradea

MAI

În calitate de ministru al Dezvoltării, Cseke Attila a direcționat fonduri serioase spre nordul județului, unde locuiește preponderent populația maghiară.

Pentru că e sensibil la critici și observații, a decis să echilibreze repartizarea fondurilor, așa că le-a trimis și mai spre sud, adică la Salonta. Acolo va realiza un aquapark de 5 ori mai scump decât cel de la Oradea!

Dar ce nu fac politicienii noștri pentru binele județului?

ministrul Dezvoltării, Cseke Attila

IUNIE

Mihai Jurca este noua stea a administrației locale! Pornit de jos, pe jos, de la Parcuri Industriale, a devenit Ministrul Culturii pe Oradea, odată cu înființarea APTOR.

Prin proiectul său, Visit Oradea, a reușit să-i facă pe turiști să privească la oraș ca la urs.

Acum este city manager, dar nu poate sta departe de prima dragoste: APTOR.

Mihai Jurca, citymanager Oradea

IULIE

Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Mălan, s-a dedicat trup și suflet campaniei pentru un județ curat.

Nu se poate ca pe marginea drumurilor județene buruienile să fie atât de mari încât să nu se mai vadă frumusețile naturii!

Așa că, fiecare gospodar a fost obligat să-și facă curat în propria curte, iar pentru asta Mălan i-a premiat pe cei mai merituoși.

Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor

AUGUST

Când a plecat deputat la București, Ioan Mang, șeful PSD Bihor, ne-a lăsat cu o problemă nelămurită.

A cerut, ca vice al Consiliului Județean, drept de preemțiune pentru achiziționarea unei părți din fostul Hotel Crișul Repede. Nimeni n-a înțeles gestul său până acum.

De fapt, cu gândul la pensie, Mang dorea să revigoreze vestitele Băi Rimanóczy și se vede că există un mare interes pentru așa ceva, din moment ce lumea a început să bată la porțile stabilimentului.

Ioan Mang, președinte PSD Bihor, fost vicepreședinte Consiliul Județean Bihor

SEPTEMBRIE

După ce a ieșit din politică cu coada între picioare, Pásztor Sándor s-a apucat de muncă cinstită ca șef la ABA Crișuri.

Singura investiție din acest an a fost repararea malului stâng al Crișului Repede, iar la inaugurare a participat și ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, UDMR-iștii au uitat să plătească constructorul, că până la urmă nimic nu e mai benefic pentru comunitate decât munca voluntară.

Pasztor Sandor, șeful ABA Crișuri

OCTOMBRIE

Emilian Pavel, liderul grupului consilierilor PSD Oradea, este câinele de pază al comunității și, de câte ori aliații săi liberali sar calul, vine să-i tragă de mânecă.

Conform datelor pe care le deține fostul microeuroparlamentar, avem cele mai mari taxe și cele mai mici salarii, cea mai scumpă gigacalorie și cele mai multe demolări.

Degeaba avem magazinele pline cu produse, degeaba am vopsit palatele, oamenii care se plimbă pe centru doar cască ochii la vitrine.

Emilian Pavel, subprefect de Bihor, fost consilier local

NOIEMBRIE

Thurzó Zoltán este un pianist care cântă mult și bine.

Și, pentru că a vrut să spargă monotonia din zona culturală, și-a propus să doboare recordul mondial de cântat non-stop.

Să stai la clape 130 de ore e foarte greu chiar și fără să cânți.

Zoli al nostru nu a putut stabili un nou record, dar pentru noi este un învingător și sigur își va duce până la capăt planul de a înființa un Muzeu al Muzicii la Oradea.

Thurzo Zoltan, pianist Oradea

DECEMBRIE

Pe toată perioada pandemiei, prefectul Dumitru Țiplea s-a străduit să pună în practică nemuritoarele decizii emise de guvernele țării.

S-au dat amenzi, s-a verificat poporul dacă respectă izolarea, s-au închis birturi și s-au deschis spitale, s-au adus materiale medicale, toate pentru ca județul să nu intre în zona roșie, așa cum și-ar dori pesediștii.

Iar accesul în sălile de spectacole s-a făcut la 30% din capacitate.

Dumitru Țiplea, prefect de Bihor