Clubul de fotografie Varadinum din Oradea a primit premiul “Best club” în India (FOTO)


Clubul de fotografie Varadinum din Oradea a primit premiul 'Best club' în India (FOTO)Una dintre lucrările înscrise de fotografa Adela Rusu la competiția din India.

Clubul de fotografie Varadinum din Oradea al artiştilor Adela Rusu şi Ovi D. Pop a primit titlul “Best Club” la prima ediţie a Salonului Internaţional Iris din India.

La concurs au participat 450 de fotografi de la 75 de cluburi din 55 de ţări. În competiţie au fost înscrise şi cluburi cu tradiţie, înfiinţate cu zeci de ani în urmă, din Marea Britanie, India, Italia sau Belgia.

Artiştii fotografi au trimis circa 7.000 de imagini, care au fost organizate în patru categorii: Open color, Open mono, Travel şi Nature.

“Echipa clubului orădean a fost formată din artiştii Adela Rusu, Ovi D. Pop, Mariana Scubli, Raul Ghiman, Mihai Bogdan, Lazăr Constantin, Florin Opre, Liviu Paşcalău, Plaino Marian, Kálmán Holocsi şi József Ban”, spune fotograful orădean Ovi D. Pop. Cei mai mulţi dintre concurenţi sunt absolvenţi ai Şcolii de fotografie Varadinum.

Lucrările au fost trimise până pe 6 martie, iar rezultatele au fost aflate duminică.

Astfel, artistul Ovi D. Pop a primit medalia de aur pentru fotografia “Island in the Snow”. Adela Rusu şi Raul Ghiman au primit menţiuni pentru imaginile “Grafitti”, respectiv “Beauty”, în timp ce Marian Plaino şi Mihai Bogdan au primit premiile “Judge choice” pentru fotografiile “Jellyfish” (foto) şi “Asimera Bk”.

Jellyfish

Datorită premiilor acumulate în cadrul competiţiei, organizatorii salonului de fotografie indian au decis ca fotoclubul orădean Varadinum să primească şi premiul “Best Club”. Acesta este cel de-al doilea astfel de premiu acordat clubului, după doar patru ani de la înfiinţare. Primul titlu “Best club” a fost acordat în noiembrie 2020, de Salonul Internaţional de la Wojnicz, Polonia.