Clubul Fotografic Varadinum, succes deplin la Balkan Exhibition


Numeroși membri ai Clubului Fotografic Varadinum Oradea au fost medaliați cu aur la Circuitul Internațional Balkan Exhibition.

Succes răsunător al membrilor Varadinum Fotoclub din Oradea la Circuitul Internațional 6th Balkan Exhibition 2021, Serbia – Cipru – România.

Acest circuit internațional s-a desfășurat și sub patronajul „Varadinum”, intrând în joc și medaliile emise de clubul orădean, pe lângă cele oferite de FIAP (Federația Internațională de Artă Fotografică), PSA (Photographic Society of America) și MOL (Master of Light) din Canada.

425 de fotografi din 58 de țări și-au trimis lucrările la categoriile Open Color, Open Mono, People și Nature. Ionuț Jarca, Kornel Popa, Mihai Bogdan, Jozsef Ban, Marius Bodea, Raul Ghiran, Plaino Marian și Laviniu Pașcalău sunt artiștii care au obținut multiple medalii de aur și de argint la acest circuit.

Astfel, Ionuț Jarca a obținut PSA GOLD Medal cu lucrarea „Sinner”, la categoria People, respectiv PSA Gold, PSA Silver și MoL HM Ribbon, la categoria Open Color, cu lucrarea „Black Gold”. Ionuț a fost distins și cu FIAP GOLD Medal cu lucrarea „YIN YANG”, precum și DIPA Gold Medal, la categoria Open – Monochrome, cu lucrarea „Soft Touch”.

Kornel Popa a primit DIPA Gold Medal și PSA Gold Medal cu lucrarea „Old Time Boy”, MoL Gold Medal cu lucrarea „The time”, MoL Gold Medal cu lucrarea „Inocence” și FIAP HM cu lucrarea „Unspoken words”.

De asemenea, Mihai Bogdan a primit MoL Gold Medal (Master of Light Photographic Association) cu lucrarea „Sorana”, DIPA Silver Medal și Mențiune de onoare DIPA (Danube International Photo Association) cu lucrarea „Renata”, respectiv Mențiune cu lucrarea „Imperfect”.

Jozsef Ban a fost distins cu PSA Gold Medal cu lucrarea „The True Player”, DIPA Bronze Medal cu lucrarea „Alone in the Dark”, în vreme ce Marius Bodea a primit DIPA Silver Medal cu lucrarea „Gold explosion”. Raul Ghiman a primit DIPA HM cu lucrarea „Circles…” și Salon Honorable Mention cu lucrarea „my own …”.

„Plaino Marian, cel mai prolific membru al clubului pe anul 2020, nu a putut concura la Circuitul Balkan, fiind în juriu, dar la Circuitul Internațional Photon Circuit Bosnia, Croația, Muntenegru a câștigat PSA Gold Medal, Mol Gold Medal, 2 Salon Silver medal, Salon Bronze Medal, IAAP Diploma, PSA Honorable Mention, Club Ribbon (Peacock). Aici Ionuț Jarca a câștigat un Club Ribbon cu lucrarea «Alexia», PSA Honorable Mention cu lucrările «Yin Yang» și «Black Gold». Liviu Pașcalău a cucerit locul II în topul Varadinum pe anul 2020, la Photon Circuit a câștigat MOL Gold Medal cu lucrarea «Cloak», Club Ribbon cu lucrarea «Loophole», IAAP Diploma cu lucrarea «Gaze of kindle»”, a detaliat Ovi D. Pop, președintele Clubului Varadinum.