Clubul Varadinum organizează o nouă expoziție de fotografie în Oradea, la Lotus Center


Clubul orădean de fotografie Varadinum şi Federaţia Internaţională de Artă Fotografică organizează, joi, de la ora 18, vernisajul expoziţiei “Romanian Grand Circuit”, formată din zeci de imagini premiate în cadrul competiţiei cu acelaşi nume.

La circuitul care a cuprins organizarea a patru saloane de fotografie diferite denumite Varadinum, Wallachia, Moldavia şi Transylvania, s-au înscris iniţial, în primăvară, 146 de artişti din mai multe ţări, cu 500 de imagini, la categoriile color şi monocrom.

Un juriu format din fotografi de renume, membri în Federaţia Internaţională de Artă fotografică (FIAP), a ales, în mai, câştigătorii şi a înmânat 18 premii la fiecare categorie şi salon, dar şi un premiu special, pentru fotoclubul care a avut cele mai multe fotografii premiate.

“Cel mai bun club a fost desemnat New View Photography Club din Arabia Saudită. Iar marii premianţi ai celor patru saloane au fost artistul Avijit Bose din India la salonul Vradinum, Michale Macina din Italia la salon Moldavia, Amala Alameer din Arabia Saudită la salon Transylvania şi John Sheridan din Irlanda la salon Wallachia”, a explicat fotograful Ovi D. Pop, preşedintele fotoclubul Varadinum.

Toate imaginile premiate la “Romanian Grand Circuit”, în număr de 60, vor putea fi admirate, începând de joi, în Lotus Center, la parter, în zona cafenelelor. Acesta vor fi organizate pe mai multe panouri de dimensiuni mari.

Clubul Varadinum a fost înființat în urmă cu cinci ani de artiștii fotografi Adela Rusu și Ovi D. Pop.

Acesta a reuşit să obţină de trei ori titlul de cel mai bun fotoclub la competiţii de fotografie din Brazilia, India şi Polonia şi locul 11 la Cupa Mondială a fotocluburilor din lume organizată de Federaţia Internaţională de Artă Fotografică FIAP.

Cel mai recent premiu obţinut de Varadinum a fost Trofeul Anului la salonul Fotoclubul Anului în România, ediţia 2022.

 

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/clubul-varadinum-organizeaza-o-noua-expozitie-de-fotografie-in-oradea-la-lotus-center-172418.html