Colecția „România mea” a fotografului orădean Ovi D. Pop, expusă la Muzeul Național de Istorie din Chișinău


În prima jumătate a lunii decembrie, Muzeul Național de Istorie din capitala Republicii Moldova găzduiește o expoziție fotografică a orădeanului Ovi D. Pop, intitulată „România mea”.

Artistul multi-premiat prezintă în țara vecină o colecție de 31 imagini surprinse în România, cu peisaje, monumente și oameni de aici, după cum notează jurnaltv.md.

Vernisajul expoziției a avut loc pe 1 decembrie, iar multe dintre fotografiile prezentate au adunat premii la concursuri de profil din toată lumea.

„Am încercat să prezint România cum o văd eu și precum o să vedeți și dumneavoastră. Nu prea sunt fotografii turistice, pentru asta sunt agențiile turistice care prezintă fotografii cu România, cu castele, cu tot felul de atracții turistice. Eu am încercat să am și atracții turistice, să am și oameni și foarte multe fotografii abstracte care prezintă pe lângă răul urâțeniei, frumosul urâțeniei”, a declarat artistul orădean pentru Jurnal TV.

„Publicul care va vedea această expoziție va aprecia la justa valoare măiestrismul sau artistismul domnului Pop. Cu ocazia zilei naționale a României, 1 decembrie, este important ca această expoziție este chiar astăzi pe 1 decembrie deschisă”, a declarat, pentru aceeași sursă, Eugen Sava, directorul general al Muzeului Național de Istorie.

Expoziția „România mea” va rămâne deschisă până pe 15 decembrie.

 

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/colectia-romania-mea-a-fotografului-oradean-ovi-d-pop-expusa-la-muzeul-national-de-istorie-din-chisinau-182985.html