Elevii artistului fotograf Ovi D. Pop şi-au expus lucrările la Filarmonica din Oradea


O nouă clasă şcolită de artistul fotograf Ovi D. Pop, deţinător a peste 1.000 de premii internaţionale obţinute pentru imaginile sale, şi-a expus lucrările. Expoziţia absolvenţilor cursului foto pentru începători, intitulată “Snaps & Shots vol. 2”, a fost vernisată joi după amiază la Filarmonica de Stat Oradea, în prezenţa profesorului, învăţăceilor şi a apropiaţilor acestora. 

Fotografii începători au primit în cadrul evenimentului diplomele de absolvire, unii dintre ei urmând să continue să înveţe secretele acestei arte de la Ovi D. Pop la cursul de avansaţi, care, odată absolvit, le asigură participanţilor o diplomă de fotograf recunoscută de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei.

La cursul de începători, desfăşurat în cadrul Şcolii Varadinum, orădenii, între care şi o adolescentă, au învăţat bazele fotografiei, cum ar fi noţiuni despre încadrare şi prelucrare a imaginilor.

O componentă importantă a fost cea practică, Ovi D. Pop organizând pentru cursanţii săi sesiuni foto atât în studio, pentru diferite portrete, cât şi în aer liber. De asemenea, cursul a cuprins şi o excursie cu sesiune foto în natură, la Vadu Crişului, de obicei rezervată grupei de avansaţi.

Cele mai bune imagini realizate de participanţi au fost expuse, joi, pe holurile Filarmonicii de Stat, unde pot fi admirate timp de două săptămâni.

Clubul Varadinum din Oradea este singurul care oferă, la nivel local, cursuri foto acreditate (la nivelul avansaţi), îndrumători fiind artiştii fotografi Ovi D. Pop şi Adela Rusu.

În 2019, Ovi D. Pop a fost plasat pe locul 9 în topul mondial al fotografilor întocmit de Societatea Americană de Fotografie (PSA), fondată în 1934. În total, el a primit de-a lungul carierei peste 1.400 de premii în 77 de ţări.