Eredményt hirdettek a fotóriporterek nemzetközi versenyén


Ötödik alkalommal rendezték meg idén a Bihar és Hajdú-Bihar megyei fotóriporterek nemzetközi versenyét. Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület a Nagyváradi Városi Múzeum, illetve a debreceni Partium Ház partnerségében létrejött megmérettetésen a két megye nyomtatott és elektronikus sajtóorgánumainak fotóriporterei egyenként tíz, a tavalyi év során készült alkotással neveztek be. Az idei versenyre összesen 14 fotóriporter jelentkezett, a beérkezett alkotásokat egy három tagú zsűri bírálta el: dr. Ramona Novicov műkritikus, Tóth István, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke (Nagyvárad), illetve Stanik István médiaszakértő (Debrecen). Ebben az évben a Bihari Fotóriporterek Kupáját Szilágyi Lóránd, a Bihoreanul hetilap fotóriportere nyerte, a Partium Ház Kupáját Kiss Annamária, a debreceni Hajdú-Bihari Napló munkatársának ítélték oda, a Nagyváradi Városi Múzeum Kupáját pedig Ovi. D. Pop független fotóriporter kapta meg.

Fotó: Kiss Annamária

A verseny keretén belül kiosztottak három Szathmári Pap Károly-érmet: aranyéremben részesült Remus Toderici (Crișana), ezüstérmes Camelia Bușu (Jurnal Bihorean). Bronzéremmel gazdagodhatott Mészáros Varga Erzsébet Mandy (Denagy). Szathmári Pap Károly emlékérmet kapott Kovács Péter (Hajdú-Bihari Napló), Mădălina Irina Sim (Bihoreanul), Csíki János (Denagy), Varga Bernadett (független fotóriporter).

Fotó: Ovi D. Pop

A zsűri által kiválasztott 72 alkotásból kiállítás nyílik február 5-én, pénteken 16 órától, az Euro Foto Art Nagyvárad-Románia FIAP-kiállítóközpont új székhelyén, a nagyváradi vár B épületének első emeletén (a Tóth István Fotótechnikai és Fotóművészeti Gyűjtemény termében). A kiállításmegnyitót online is közvetítik az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület Facebook-oldalán. A kiállításmegnyitón fellép a Duo Varadiensis. A bihari fotóriporterek kiállítása március 5-ig várja a látogatókat, keddtől vasárnapig 9–17 óra között.