Expoziția de fotografie România Mea, inaugurată la Chișinău


a Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost inaugurată expoziția de fotografie „România Mea” semnată de fotograful român Ovidiu Pop.

Expoziția de fotografie „România Mea”, inaugurată la ChișinăuFoto: radiochisinau

Galeria care cuprinde 31 de fotografii va fi deschisă publicului până în data de 15 decembrie. Evenimentul are loc în contextul Zilei Naționale a României marcată astăzi, 1 decembrie, transmite Știri.md cu referire la radiochișinău.md.

„România Mea” este expoziția care aduce publicului de la Chișinău România în toate straiele de sărbătoare. Fotografii ce reprezintă monumente istorice și naturale, stări, iar portretele relevă trăsături vorbitoare ale generațiilor care lasă drept moștenire cultura și identitatea românească, a spus  fotograful român Ovidiu Pop.

„România Mea” este expoziția care aduce publicului de la Chișinău România în toate straiele de sărbătoare. Fotografii ce reprezintă monumente istorice și naturale, stări, iar portretele relevă trăsături vorbitoare ale generațiilor care lasă drept moștenire cultura și identitatea românească, a spus pentru Radio Chișinău fotograful român Ovidiu Pop.

Expoziția este una itinerantă. A fost expusă prima dată în Minsk, Bruxelles, Singapore, în câteva orașe din China, iar anul acesta a fost și în Ucraina, a subliniat Ovidiu Pop.
„Și am fost și în Ucraina în război, am dus expoziția la Ujgorod. Anul acesta am fost acolo, și am dus expoziția „România Mea” la Centrul Expozițional al Federației Internaționale de Artă Fotografică, și acolo am expus expoziția”, a declarat Ovidiu Pop
Multe dintre aceste fotografii au fost premiate cu zeci de medalii la diferite concursuri internaționale. Chiar astăzi, la inaugurarea expoziției la Chișinău, una din fotografiile expuse în galeria „România Mea” a fost distinsă cu medalia de aur în China, a spus Ovidiu Pop.

„QR codul duce către pagina mea de Facebook și către pagina mea www.ovidiupop.ro unde vedeți mai multe. Bine, pe Facebook vedeți mai des, pe site vedeți mai multe articole despre activitatea mea. Fotografiile mele premiate, articole. De Ziua Națională a României vreau să prezint partea frumoasă a României și încerc să rămân în țară, cam cinci milioane de români au emigrat deja. Să trecem cu bine peste perioadele aceste grele, războaie… pe noi ne afectează”, a mai precizat autorul.

Ovidiu Pop face fotografie din 1991. Participă la diferite concursuri de talie mondială ca membru al juriului, dar și ca participant. Până în prezent, a obținut peste 2300 de premii, dintre care 641 de medalii de aur în 91 de țări.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
https://stiri.md/article/social/expozitia-de-fotografie-romania-mea-inaugurata-la-chisinau/