Expoziția „Discover Bihor”, pe holurile Filarmonicii


DeCrina Dobocan

Reactualizat la: 
Timp de două săptămâni, iubitorii artei fotografice sunt chemați să admire cele 52 de fotografii realizate în tabăra internațională „Discover Bihor”.

13 artiști din străinătate și din România au realizat expoziția fotografică „Discover Bihor”, alcătuită din cele mai sugestive imagini surprinse în tabăra internațională de fotografie cu același nume. Tabăra a fost organizată în toamna anului trecut de International Union of Photographers (IUP) şi Varadinum Foto Club Oradea România, în parteneriat cu Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor şi Consiliul Judeţean Bihor.

52 de imagini, realizate în perioada 29 septembrie – 6 octombrie 2019, de către nouă artiști fotografi de renume mondial, au fost expuse pe holurile Filarmonicii și vor putea fi admirate timp de două săptămâni de iubitorii artei fotografice.

„Tabăra a fost un prilej de a vedea și surprinde locuri noi. Mi-au atras atenția în mod deosebit Casa muzeală din Galoşpetreu, Peştera Meziad, atelierele olarilor, cuptoarele de pâine tradiţionale slovace, cascada de la Vadu Crişului, tradiţiile din Sălacea şi Diosigul, cu vechile sale pivniţe. Exită în Bihor o varietate de locuri, peisaje, peșteri, meșteșuguri, dar și alte atracții”, a spus Adela Rusu, unul dintre artiștii români participanți la tabără.

Expozanți

Marcel van Balken (cel mai premiat fotograf din Olanda), Vinod Chauhan (cel mai premiat fotograf în 2018 din India), Steven Yee Pui Chung (profesor de fotografie la Universitatea din Singapore), Harry Woo (de 30 de ani preşedintele Asociaţiei de Fotografie din Malaysia), Michele Macinai (cel mai bun fotograf în 2018 din Italia), Cezary Dubiel (cel mai premiat artist din Polonia), Borislav Milovanovic şi Zoran Stojiljkovic (Serbia), Petar Sabol (cel mai tânăr maestru al fotografiei din lume, din Croaţia), sunt cei nouă artiști străini care au participat la tabăra „Discover Bihor”. Din țara noastră au participat: Balasi Csaba (master FIAP), Nagy Lajos, alături de Adela Rusu, membru al Global Photographic Union (GPU) şi Ovi D. Pop, multiplu premiat internaţional, dar și organizator al taberei.

Artistul Ovi D Pop a anunțat că expoziția „Discover Bihor” este una itinerantă. Ea a fost prezentată în India, Polonia și Slovacia și urmează să fie vernisată în Serbia.

În deschiderea expoziției, Mihai Olaru a prezentat aparatul foto mirorless Nikon Z50 și o gamă de obiective Nikon, care au și fost testate de cei prezenți.

Expoziția „Discover Bihor”, pe holurile Filarmonicii