Expoziţie de artă fotografică – Tramvaie din Oradea


Astăzi, 29 noiembrie, în Turnul Primăriei va fi inaugurată o nouă expoziţie de artă fotografică intitulată Tramvaie din Oradea. Expoziţia prezintă şi cărţi poştale vechi aparţinând OTL SA.

Ca urmare a deciziei luate de către Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor și Asociației Internaționale Euro Foto Art (AIEFA), de a diversifica tematicile expozițiilor organizate în Turnul Primăriei Oradea, începând cu luna decembrie, astăzi va fi inaugurată o nouă expoziţie de artă fotografică, intitulată Tramvaie din Oradea.

Cu această ocazie va fi expusă o selecție de 22 fotografii. Imaginile au fost realizate de către membrii AIEFA (Csíki János,  Oros Claudiu și Ovi D. Pop),  Demeter Constantin Liviu (Clubul Fotografic Nufărul) și Crăciun-Pelle Cedrin, Arman Georgescu, Grava Bianca-Adelina și Patrick Roșu (elevi ai Colegiului Emanuil Gojdu Oradea).

În cadrul expoziţiei OTL SA va prezenta fotografii și cărți poștale vechi, care ilustrează primele tramvaie din anii 1906, dar şi alte modele, inclusiv cele mai moderne.

„Expozițiile organizate în Turnul Primăriei trebuie diversificate pe teme precum mijloacele de transport sau domenii care deservesc comunitatea. Așa vom cunoaște și mai bine locul în care conviețuim, vom aprecia oamenii care sunt în spatele acțiunilor care ne oferă confort și evoluție urbană”, a transmis Angela Lupşea, directorul executiv al Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice.

Vernisajul va avea loc la ora 11.00, în holul Turnului Primăriei.

„În ultima perioadă, orădenii care circulă cu tramvaiele moderne, au putut admira, gratuit, pe ecranele acestora, peste 1.500 de imagini ale artiștilor fotografi din: Pakistan, România, Serbia, Turcia, Ucraina și Ungaria. Această iniţiativă este o premieră naţională şi mă bucur că am putut oferi publicului călător din orașul nostru un cadou vizual gratuit, contribuind la confortul lor și la buna dispoziție” , a transmis Ştefan Toth.

Noua expoziție de artă fotografică va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la finele lunii ianuarie.