Expoziţie de fotografie organizată de Ovi D. Pop la MaiFest, în Cetatea Oradea


Expoziţie de fotografie organizată de Ovi D. Pop la MaiFest, în Cetatea Oradea

În cadrul MaiFest 2023, festival organizat cu ocazia zilei 1 Mai în Cetatea Oradea, va avea loc vernisajul expoziţiei Romanian Grand Circuit, ediţia de primăvară, formată din zeci de imagini premiate în cadrul competiţiei cu acelaşi nume.

Vernisajul va avea loc în seara de 1 mai, de la ora 18, după care vor fi înmânate premiile acestei ediţii. Vor fi expuse circa 300 de imagini, care ilustrează portrete sau peisaje, inclusiv din România.

La circuitul care a cuprins organizarea a patru saloane de fotografie diferite, denumite Varadinum, Wallachia, Moldavia şi Transylvania, au participat 340 de artişti din 50 de ţări, cu 3.587 de imagini, la categoriile color, monocrom și face & body.

Un juriu format din fotografi de renume (Eugen Negrea, Csaba Balasi, Nagy Lajos, Ovidiu Gabor, Iurie Foca, Steven Yee Pui Chung, Normante Ribokaite, Frank Hausdorfer, Vladimir Jovanovski, Pantelis Kranos, Paul Thompson şi Istvan Magdo) a ales câştigătorii la fiecare categorie şi salon, dar şi un premiu special, pentru fotoclubul care a avut cele mai multe fotografii premiate.

Cel mai bun autor român a fost desemnat Mihai Romeo Bogdan de la Varadinum Foto Club Oradea, iar cel mai bun club internaţional Eurasia din Rusia. Cel mai bun autor al Salonului Wallachia a devenit David Wheeler din Anglia, cel mai bun autor al Salonului Moldavia a fost desemnat Istvan Kerekes din Ungaria (deţinător al World Guinnes Record cu cea mai premiată fotografie din lume), cel mai bun autor al Salonului Transylvania – Elina Gamanoiva din Rusia şi cel mai bun autor al Salonului Varadinum – Olga Dodonova din Rusia.

Expoziţia va fi mutată în data de 2 mai în Piata Unirii, în locul obişnuit al expoziţiilor de artă fotografică organizate de fotograful Ovi D. Pop, şi va rămâne acolo până la finalul lunii mai.

Berăria artizanală Bers Nova a anunţat zilele trecute un festival cu mici şi bere, de 1 Mai, în Cetatea Oradea. Evenimentul a fost denumit “MaiFest – Mai tradiţional, mai aproape” şi se va derula pe parcursul zilelor de duminică, 30 aprilie, şi luni, 1 mai.

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/expozitie-de-fotografie-organizata-de-ovi-d-pop-la-maifest-in-cetatea-oradea-178351.html