Fără frontiere: Fotograful orădean Ovidiu D. Pop şi-a vernisat la Hajduszoboszlo o expoziţie cu imagini din Bihor şi Ungaria


Fotografia poate lega oameni şi depăşi graniţe. Artistul fotograf orădean Ovidiu D. Pop şi-a vernisat joi, la hotelul Matyas Kiraly din Hajduszoboszlo expoziţia intitulată “Fără frontiere” cu imagini din Bihor, Hajduszoloboszlo şi Budapesta. Cele 140 de fotografii expuse, multe aeriene, prezintă frumuseţea locurilor într-o manieră personală care îmbină genurile artistic şi de reportaj.

“Am încercat să unesc cele două zone prin intermediul fotografiei şi să le surprind cu ajutorul avionului din aer. Fotografiile realizate sunt mai curând turistice decât artistice dar, în fond acesta este şi scopul lor, ca oamenii să vadă frumuseţea locurilor şi să dorească să le viziteze”, a declarat Ovidiu D. Pop.

Din acest motiv cele 140 de fotografii ale artistului orădean vor fi expuse de-a lungul lunii iunie în holul hotelului Matyas Kiraly, iar în cursul lunii iulie vor putea fi vizionate la hotelul Beke.

La vernisajul expoziţiei au participat, printre alţii, primarul de Hajduszoboszlo, Sovago Laszlo, viceprimarul de Vadu Crişului, Ioan Haşaş, şi deputatul bihorean Szabo Odon.

“Să nu credeţi că îmi plac doar imaginile realizate în Ungaria. Am fost de multe ori în Oradea şi în Bihor. Munţii Apuseni îmi plac foarte mult şi sper că atunci când zona va fi dezvoltată cum trebuie să fie vizitată de un număr cât mai mare de turişti”, a declarat primarul Sovago Laszlo.

Expoziţia “Fără frontiere” a fost organizată în încheierea unui proiect transfrontalier în valoare de 553.000 euro derulat de administraţiile locale din Vadu Crişului şi Hajduszoboszlo şi Asociaţia Hotelierilor din Hajduszoboszlo.

Proiectul vizează realizarea unui incubator de afaceri pentru dezvoltarea turistică transfrontalieră. Scopul acestuia este de a atrage la Vadu Crişului şi Hajduszoboszlo vizitatori din ambele ţări.

Pentru aceasta la Vadu Crişului a fost amenajat în locul vechii primării un incubator de afaceri, iar la Hajduszoboszlo a fost construit, la intrarea în ştrandul mare, un centru de informare turistică. Aici vizitatorii din România, şi nu numai, pot primi toate îndrumările şi recomandările cerute.

“Centrul de afaceri va fi inaugurat sâmbătă la Vadu Crişului. Sper că acest proiect să atragă turişti din Hajduszoboszlo la Vadu Crişului şi la fel, cei care vin în Vadu Crişului să vrea să viziteze Hajduszoboszlo”, a declarat viceprimarul Ioan Haşaş.

Partea română vrea să împărtăşească cât mai mult din experienţa în turism a partenerilor în proiect. Hajduszoboszlo este o staţiune balneară cu apă geotermală folosită în tratarea afecţiunilor reumatice, ginecologice, precum şi în cure după traumatisme sau tratamente post-operatorii.

Pentru turiştii care vin mai mult pentru distracţie decât pentru tratament localitatea pune la dispoziţie un aquapark. Capacitatea de cazare a oraşului cuprinde nu mai puţin de 30 de hoteluri, 24 de pensiuni, 1.500 de case private şi două campinguri.

Dan Simai


citeste articolul