Fotografii cu localnici din Bali și Singapore, ale unui artist premiat, expuse la Filarmonică și în Cetatea Oradea


Peste 60 de imagini ale artistului Steven Yee Pui Chung din Singapore, care prezintă frumuseţile naturii şi locuitorii din Bali şi Singapore, pot fi admirate până în ultimele zile ale lunii octombrie în holul Filarmonicii de Stat din Oradea şi în galeria Asociaţiei Euro Foto Art din Cetate. Cele două expoziţii au fost vernisate săptămâna trecută.

Opera artistului şi profesorului de fotografie Steven Yee Pui Chung este influenţată de arta barocă din secolul al VII-lea, plină de culori, lumini şi umbre. Datorită abordării inedite în arta fotografiei, imaginile sale au ajuns să fie publicate recent în revista Discovery Channel din Marea Britanie.

De asemenea artistul este şi fondatorul Uniunii Fotografice din Singapore.

Cele două expoziţii de fotografie au fost organizate de clubul Varadinum (la Filarmonică) şi Asociaţia Euro Foto Art (la galeria din Cetate), în absenţa autorului.

Acesta a fost prezent la Oradea în anul 2019, când a luat parte la o expoziție comună a mai multor artiști din Oradea și străinătate, fiind invitat de artiștii Adela Rusu și Ovi D. Pop, fondatorii clubului Varadinum (foto).

Primele imagini, în număr de 40, care au fost realizate în localităţile din Singapore, au fost expuse, săptămâna trecută, joi, la Filarmonică.

Multe dintre ele surprind animale, obiceiurile localnicilor sau frumuseţile naturii.

Acestea pot fi admirate în holul instituţiei culturale până în 21 octombrie.

Cea de-a doua, intitulată “Bali fermecător”, al cărei vernisaj a avut loc sâmbăta trecută, este formată din 24 de fotografii impresionante care prezintă publicului stilul vestimentar al localnicilor de pe insulă şi cutumele lor.

Expoziţia poate fi văzută la etajul I al Palatului Princiar din Cetatea Oradea, până în 31 octombrie, zilnic, între orele 8 – 20. Intrarea este liberă.

 

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/fotografii-cu-locanici-din-bali-si-singapore-ale-unui-artist-premiat-expuse-la-filarmonica-si-in-cetatea-oradea-166769.html