Fotografii orădeni, apreciaţi pe plan internaţional!


Fotografii orădeni, apreciaţi pe plan internaţional!

Membrii Clubului Fotografic „Nufărul” se bucură de aprecierea juriilor de specialitate în cadrul Saloanelor Naţionale şi Internaţionale de Artă Fotografică. Printre artiştii locali cu cele mai numeroase participări se află Ovi D. Pop, Valentina Stan, Constantin Dancoglu şi Adela Rusu.

Cele mai multe participări la saloanele de artă fotografică le-a avut artistul Ovi D. Pop. La ediţia a doua a Salonul Internaţional de Artă Fotografică Homorod (România) a obţinut marele premiu „Vision” cu lucrarea „Lacuri”. Fotografia portret „Macri” a fost premiată la Salon Corsica 2015 (Serbia), a fost distinsă cu medalia de aur la al doilea „DPA Salon în circuit” din Irlanda, a obţinut menţiunea de onoare al celui de al doilea Salon în circuit „DPA Muntenegru”, respectiv la a doua Expoziţie de fotografie inititulată „Bon voyage 2015” Zajecar (Serbia).

Imaginea inititulată „Om bătrân cu câinele” a fost distinsă cu medalia de argint la ediţia a IV-a Salonului Internaţional „Photo Emotion 2015” în Bosnia Herţegovina şi la al doilea Salon în circuit „DPA Muntenegru”. Lucrarea lui Ovi D. Pop initiuată „Judy” a obţinut menţiunea de Onoare a Societăţii Americane de fotografie (PSA), dar şi la saloanele internaţioanle organizate în acest an în Egipt, Irlanda şi Serbia.

Meţiuni de onoare au fost acordate şi pentru lucările „Strada” (Irlanda), „Leekoo 2” (Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina), precum şi medalia de argint al Salonului în circuit MNE. Un remarcabil succes a avut Ovi D. Pop şi cu lucrarea realizată în această vară, intituată „No Wine” la ediţia a VII-a a Salonului International Digital Circuit Exhibitions 2015 – Santa Ana – SUA, la care juriu international i-a acordat medalia de argint.

Premii peste premii

Rezultate remarcabile a obţinut şi artistul fotograf Valetina Stan care, pe lângă mai multe menţiuni de onoare, a obţinut cu lucrarea „City Profile 2” medalia de argint F2 la Salonul Internaţional de Fotografică „F2 / 4” Argentina. De asemenea, artista a obţinut cu imaginea „Culori în ploaie” medalia de aur a Societăţii Americane de Fotografie.

De succes s-a bucurat şi artistul Constantin Dancoglu, care a participat în acest an la patru Saloane Internaţionale de Artă Fotografică organizate în SUA, obţinând inclusiv medalia de aur. De asemenea, creaţiile cunoscutului artist fotograf orădean au fost acceptate la „7th International Digital Photographic Circuit” şi la Circuitul Internaţional: „Anaheim”, „Garden Grove”, „Santa Ana” şi „Westminster”.

Recent două lucrări „Statuia vie” şi „Dialog” au fost acceptate la Salonul Internaţional Pokrova Photovernissage 2015 – Rive (Ucraina).

Un succes deosebit a avut şi artistul fotograf Adela Lia Rusu la „7th International Digital Photographic Circuit”, unde artista a primit menţiunea de onoare a Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică pentru lucrarea „Visul meu magic în lumea mea magică”.

Andreea Costea

https://oradeapress.ro/2015/09/02/fotografii-oradeni-apreciati-pe-plan-international/