Fotograful orădean Ovi D. Pop, premiat la Paris


Orădeanul Ovi D. Pop a fost singurul fotograf român premiat, sâmbătă seara, în cadrul unei ceremonii fastuoase în salonul “Opera” al hotelului InterContinental Paris de Societatea Academică “Artă – Ştiinţă – Literatură”, care răsplăteşte personalităţile din cele trei domenii pentru talentul şi reuşitele lor.

Societatea, fondată în anul 1915, premiază scriitorii, oamenii de ştiinţă şi artiştii în fiecare an cu plachete de aur, argint, platină şi bronz, acordate de membrii Comisiei pentru recompense din cadrul organizaţiei.

Anul acesta, evenimentul a durat mai mult, fiind invitaţi şi câştigătorii din 2020, care nu au avut parte de ceremonie din cauza pandemiei.

Orădeanul a fost însoţit de fiul său Patrick, şi de artista Adela Rusu, alături de care în urmă cu patru ani a înfiinţat clubul de fotografie Varadinum în Oradea.

“A fost o ceremonie fastuoasă, cu momente muzicale de pian şi ţambal. Din cei circa 100 de premianţi, doar 3 au fost fotografi, cei mai mulţi la număr, dintre artişti, fiind sculptori şi pictori. Eu am primit o plachetă de argint şi, la cei 48 de ani ai mei, am fost cel mai tânăr premiant din rândul bărbaţilor”, a povestit pentru BIHOREANUL, artistul Ovi D. Pop.


Salonul “Opera” al hotelului InterContinental Paris

“Membrii juriului mi-au spus că sunt surprinşi de palmaresul meu de premii şi medalii de aur”, a mai adăugat el.

La finalul ceremoniei, câştigătorii şi aparţinătorii lor au fost invitaţi la o cină în incinta aceluiaşi hotel.

Ovi D. Pop a fost invitat la Paris pentru a fi premiat de Societatea Academică “Artă – Ştiinţă – Literatură” la finalul lunii trecute, în contextul în care de-a lungul carierei a adunat aproape 400 de medalii de aur obţinute la saloane internaţionale. Orădeanul a mai obţinut până acum şi alte 1.500 premii în 78 de ţări.

Distincţia primită acum nu este totuşi cea mai importantă din cariera sa. În urmă cu trei ani, Ovi D. Pop a mai primit “Oscarul” în fotografie, la Sienna International Photography Awards, unde a concurat cu peste 48.000 de fotografi din 156 de ţări.

 

Mădălina Sim

 

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/fotograful-oradean-ovi-d-pop-premiat-la-paris-166454.html