Fotograful Ovi D. Pop a lansat „Oradea mea”


Artistul Ovi D. Pop a fost înconjurat, miercuri, de prieteni, cunoscuţi şi oameni care-l apreciază.

Reputatul artist fotograf Ovi D. Pop a lansat, miercuri, un album foto despre monumentele şi frumuseţile Oradiei. Albumul „Oradea mea” cuprinde peste 150 de instantanee realizate de artist, din avion sau cu drona, în ultimii 16 ani.

„Aparatul foto este canalul prin care reuşesc să redau ce văd cu ochii şi cu sufletul”, a mărturisit Ovi D. Pop. Albumul a fost lansat miercuri, în Cetatea Oradea, în prezenţa prefectului Claudiu Pop, viceprimarului Florin Birta, senatorului Biro Rozalia, episcopului greco-catolic Virgil Bercea, protopopului Dorel Rus, preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, dar şi a prietenilor, cunoscuţilor şi oamenilor care-l apreciază pe Ovidiu.

Gazda evenimentului de miercuri, din Cetatea Oradea, a fost istoricul şi muzeograful Cristina Puşcaş, care a apreciat albumul ca fiind unul de istorie, arhitectură, artă şi turism.

„Mulţumesc Primăriei că se străduiește să renoveze aceste bijuterii arhitecturale, cu care putem ieşi în lume şi putem să fim recunoscuţi ca un punct de interes turistic”, a spus Ovi D. Pop la lansare. Acesta a precizat că intenţionat a scos din context Dealul Ciuperca, care – deşi reabilitat – a luat-o la vale.

Atmosfera lansării a fost pigmentată cu momente vesele susţinute de actorul Sebastian Lupu, dar şi cu momente muzicale cu baritonul Florin Ganea şi pianistul Erwin Bodis.

Volumul a fost tipărit în 2.000 de exemplare, din care 600 au rămas fără coperţi, pentru că – a explicat artistul – cei care doresc să le personalizeze pot să o facă la comandă. Albumul poate fi achiziţionat din magazinele King Art, dar şi din librăriile Illyés (str. Jean Calvin) şi Gutenberg (str. Episcop Mihai Pavel), la preţul de 45 lei.