Hate cu găleata: Cum a reușit fotograful orădean Ovi D. Pop să-și ridice în cap internetul


Cel mai premiat fotograf orădean a ajuns victima propriului succes. Săptămâna trecută, artistul Ovi D. Pop a publicat pe contul său de Facebook o fotografie foarte reuşită, făcută în a doua zi a Paştelui catolic, având ca temă obiceiul udatului fetelor nemăritate, încă respectat în Secuime.

Fotograful s-a dus anume la Odorheiu Secuiesc, ca să surprindă vechi tradiţii de Paşti, inclusiv obiceiul “lociolirii” cu apă rece a tinerelor.

Imaginea publicată de Ovi arăta o fată îmbrăcată în port popular, pe care doi băieţi o ţin de mâini, în timp ce al treilea aruncă spre ea o găleată cu apă.

Imaginea a stârnit controverse, autorul fiind criticat de unii urmăritori că promovează un obicei barbar şi injust faţă de femei, câţiva spunând chiar că fotografia este o “bătaie de joc” şi că fiica lui ar trebui să păţească la fel.

Degeaba a încercat artistul să explice că momentul a fost regizat, că fata a participat de bunăvoie şi că, până la urmă, obiceiul este unul vechi, pe care el doar l-a imortalizat, că unii au preferat să-l acuze de barbarism. Cum s-ar zice, l-au “lociolit” cu critici…

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/hate-cu-galeata-cum-a-reusit-fotograful-oradean-ovi-d-pop-sa-si-ridice-in-cap-internetul-178156.html