Fotograful Ovi D Pop, Master al Societății Americane de Fotografie


Unul dintre cei mai apreciați fotografi din România a primit titulatura de Master al Photographic Society of America – Societatea Americană de Fotografie (PSA).

Este vorba de artistul fotograf Ovidiu D Pop, unul dintre cei mai renumiți fotografi din țara noastră și unul dintre cei mai premiați. Acesta a atins pragul de 1.500 de acceptări la saloane internaționale de fotografie, motiv pentru care cea mai mare oganizație de fotografie din lume i-a oferit titlul de „Master” al PSA (MPSA).

„Punctajul necesar pentru obținerea acestei titulaturi este calculat cu ajutorul unui algoritm bine pus la punct, conceput special pentru a scoate în evidență diversitatea tipurilor de fotografii acceptate și multitudinea de țări în care acestea au fost jurizate. Distincția este una care mă onorează și care-mi confirmă munca mea de ani de zile în acest domeniu”, a spus Ovi D. Pop.

Orădeanul Ovi D. Pop este cel de-al treilea român – după Nagy Lajos și Jakab Tibor, care a primit această înaltă disctincție din partea celei mai mari organizații de fotografie din lume.

Photographic Society of America – Societatea Americană de Fotografie a fost fondată în anul 1934 și este destinată amatorilor și fotografilor profesioniști.

PSA are membri în peste 75 de țări. În prezent, are aproximativ 5.500 de membri în afara SUA.

Misiunea societății este să promoveze arta și știința fotografiei ca mijloc de comunicare, apreciere a imaginii și schimb cultural şi de a oferi educație, informații, inspirație și oportunități tuturor persoanelor interesate de fotografie. Totodată, PSA favorizează creșterea și expresia personală, creativitatea, excelența și conduita etică, în toate aspectele efortului fotografic.

Argint de la Paris

O altă reușită a artistului orădean este obținerea rangului de Argint din partea Societății Academice Arts-Sciences – Lettres din Paris. Această titulatură a fost acordată datorită numeroaselor medalii de aur câștigate în lumea întreagă.

Societatea Academica Arts-Sciences-Lettres din Paris a fost fondată în anul 1915 și are ca scop recunoașterea și promovarea femeilor și bărbaților care, prin talentul și munca lor, contribuie la influențare culturii în domeniile artistice, literare și științifice.

Reactualizat la: 

Fotograful Ovi D Pop, Master al Societății Americane de Fotografie