Imagini inedite, într-o nouă expoziţie la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea!


Galeria orădeană din Piaţa 1 Decembrie, Nr. 12, va găzdui începând de vineri, 9 mai, Salonul Internaţional „Eurofotoart” 2014. Expoziţia va cuprinde 99 de fotografii alb-negru şi color, acceptate şi premiate de un juriul internaţional format din cei mai reputaţi artişti fotografi din Europa.

Pentru ultima ediţie a Salonului Internaţional au fost expediate 2.429 de imagini fotografiate în „Bătrânul Continent” de artişti fotografi din 21 de ţări europene, respectiv din SUA, China, Emiratele Arabe Unite, India şi Bangaldesh, din care au fost acceptate doar cele mai valoroase 99 de imagini.

Ediţia a VI-a a Salonului internaţional va fi vernisată în duplex, la aceaşi oră, şi la Institutul Cultural Român (ICR) din capitală, cu ocazia lansării ediţiei a III-a a Festivalului Internaţional de Fotografie, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art”. Cu această ocazie vor fi înmânate, în premieră naţională, medaliile în rang de aur, argint şi bronz „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”.

Din colecţia Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea juriul internaţional a acceptat 16 lucrări realizate de artiştii fotografi Valentina Stan (9 imagini), Ovi D. Pop (3 fotografii), Adela Lia Rusu (2 imagini), respectiv Teodora Vaicu şi Gelu Stan (câte o lucrare).

Merită amintit că din colecţia orădeană juriul internaţional a atribuit 3 din cele 12 plachete „Carol Pop de Szathmári” din cele 12 acordate, pentru imaginile intitulate: „Oraş 3” realizată de artistul fotograf Valentina Stan şi Ovi D. Pop pentru lucrarea „Bâtrânul cu câine” (la secţinurea liberă), respectiv „Kűrtős kalács delicios” realizată de Teodora Vlaicu (la secţiunea tradiţii populare europene).

Vernisajul şi înmânarea festivă a premiilor Salonului va avea loc vineri, 9 mai 2014, la ora 12:00, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, la care organizatorii îi invită pe toţi iubitorii artei fotografice. Gazda evenimentului va fi senatorul Rozália Bíró, care îl va înlocui pe artistul fotograf Ştefan Tóth, care se va afla la festivităţile organizate la Bucureşti.

Lucrările vor fi prezentate de artistul fotograf Claudiu Szabó, vicepreşedintele Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea. Prezentarea listei premiaţilor şi înmânarea premiilor vor fi făcute de către artistul fotograf Gheorghe Talpoş, consilierul Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea.

Momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Cvartetului de Clarinet „Stadler” din Oradea, condus de István Székely. Noua expoziţie dedicată Zilei Europei va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 28 mai 2014, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00, intrarea fiind gratuită.

Ichim Vasilică