Izgalmak címmel nyílt fotótárlat


Kedd délután Izgalmak címmel nyílt kiállítás a Bihar Megyei Könyvtár első emeletének folyosóján a Varadinum Photo School, az Ovi D. Pop Egyesület és Adela Rusu fotóművész szervezésében.

Kedd délután Izgalmak címmel nyílt kiállítás a Bihar Megyei Könyvtár első emeletének folyosóján a Varadinum Photo School, az Ovi D. Pop Egyesület és Adela Rusu fotóművész szervezésében.

A felvételek készítői a 2016-ban, Ovi D. Pop és Adela Rusu alapította nagyváradi Varadinum Photo School által szervezett, az Oktatásügyi Minisztérium, a Munkaügyi Minisztérium és a Szakmai Képesítési Programok Országos Hatósága által akkreditált, 11. fotóművészeti széria végzősei, név szerint Barcsa Anita, Mihai Bogdan, Viorica Mariana Borha, Nicolae Florescu, Adrian Lazea, David Patrik Ionaş, Amelia Ioana Pal, Victor Ioan Panc, Sebastian Onaca és George Marin Tabără.
A tárlat 50 olyan, különböző tematikájú alkotást vonultat fel, melyek a gyakorlati órákon készültek a krasznajázi (Szilágy megye) Ligia Alexandra Bodea Múzeumban, a nagykárolyi Károlyi-kastélyban és a Star Stúdióban. A projektekben részt vettek modellek- Adel Filip, Petru Filip, Alya Amalia, Melissa Kalo és Andrea Oros-, valamint Monica Anton dizájner és Antonia Lestyán sminkmester.

Hivatásosok lettek

Az érdeklődőket Adela Rusu fotóművész, a tanfolyam lektor-koordinátora köszöntötte. Hangsúlyozta: nagy öröm számára, hogy egy újabb tanfolyam végzőseinek gratulálhat, akiknek a száma elérte a 149-et. Az iskola egyébként kétfajta kurzust szervez, kezdőknek és haladóknak, az akkreditálás pedig azt jelenti, hogy a diplomájuk alapján elhelyezkednek, munkát vállalhatnak vagy céget alapíthatnak hivatásos fényképészként. Többen közülük egyébként beiratkoztak a Varadinum Fotóklubba, és most már rajtuk múlik, miként csiszolják, tökéletesítik a tudásukat.
Ovi D. Pop, a Varadinum Photo School vezetője szerint szükség volt olyan tanfolyamoknak a szervezésére, melyek elvégzése után szakmaként űzhetik a fotózást a jelentkezők. A végzősök munkáját ezután mentorként Raul Ghiman értékelte.
A kiállítás nyár elejéig tekinthető meg.

Ciucur Losonczi Antonius