Április végéig látogatható a szombathelyi Zarkaházi Szily-kastélyban az az impozáns fotókiállítás, amely a női szépség sokoldalúságára hívja fel a figyelmet.

A Györgyöshermán-Szentkirály Polgári Kör közreműködésével és Pópa Kornél amatőr fotográfus szervezésében érkezett a kastélyba a nagyváradi Varadinum Fotóklub fotókiállítása.

– Januárban jött az ötlet, hogy a márciusi nőnapra, a hölgyek köszöntésére szervezzünk egy olyan tárlatot, ahol képeken mutathatjuk meg a női szépség ezer arcát – mesélte nekünk Pópa Kornél, aki szintén hozott a kiállításra saját, Fine Art alkotást.

A 2017-ben alakult Varadinum Fotóklubnak jelenleg 71 tagja van a világ több országában, így Romániában, Franciaországban, Olaszországban, az Egyesült Arab Emírségekben és Magyarországon.

2023-ban első helyezést értek el a Fotóklubok Nemzeti Versenyén, ahol 42 klub képviseltette magát.

Fotó: A Varadinum Fotóklub tagjai

VIDÉKI VARÁZSLATTÓL A VÁROSI VONZERŐIG

Természetes környezet és műtermi megálmodások variációin mutatkozik meg a női kellem sokszínűsége. Galambot etető idős hölgy, székely leányok búcsúban, pongyolás díva, az idő múlását táncoló lány, fejkendős falusi asszony a konyhaasztalnál, városi kávézó teraszán csevegő lányok.

Csak néhány említés azokból a csodákból, amelyeken a fotográfus láttatni akarja a nő kortalan tündöklését.

Maga a hely is hozzájárul a csodálathoz, hiszen a képek a 2023-ban felújított Zarkaházi Szily-kastély falai között várják a nagyérdeműt.

A Nő címet viselő tárlat előzetes bejelentkezéssel látogatható. Jelentkezés: cornelpopa19@gmail.com

BESZÉLJENEK A KÉPEK: