La Muzeul Național de Istorie a fost inaugurată expoziția „România Mea”, semnată de fotograful Ovidiu Pop, din Oradea


OVIDIU POP, fotograf din Oradea: “Am încercat să prezint România cum o văd eu și precum o să vedeți și dumneavoastră. Nu prea sunt fotografii turistice, pentru asta sunt agențiile turistice care prezintă fotografii cu România, cu castele, cu tot felul de atracții turistice. Eu am încercat să am și atracții turistice, să am și oameni și foarte multe fotografii abstracte care prezintă pe lângă răul urâțeniei, frumosul urâțeniei.”

Ovidiu Pop este un artist vizual și editor prolific, cu o pasiune pentru fotografia în multiple genuri și pentru promovarea frumuseții, și istoriei Județului Bihor. Cu peste două decenii de experiență în fotografie și activitate editorială, el a contribuit semnificativ la realizarea a numeroase lucrări ilustrate, evidențiind cele mai emblematice locuri din zonă. Fotograful a venit la Chișinău împreună cu soția.

ANTONIA POP, soția fotografului Ovid Pop: “Eu cunosc și poveștile din spatele acestor fotografii, de multe ori am fost prezentă atunci când au fost realizate și da, pentru mine au și o încărcătură sentimentală de multe ori, pentru că sunt legate de amintiri pe care le avem împreună.”

Acest vernisaj are o semnificație deosebită, afirmă directorul Muzeului Național de Istorie, care găzduiește expoziția lui Ovidiu Pop.

EUGEN SAVA, director general, Muzeul Național de Istorie: “Publicul care va vedea această expoziție va aprecia la justa valoare măiestrismul sau artistismul domnului Pop. Cu ocazia zilei naționale a României, 1 decembrie, este important ca această expoziție este chiar astăzi pe 1 decembrie deschisă.”

Vizitatorii s-au arătat impresionați de această expoziție. Lucrările au fost apreciate și de către colegii din Chișinău ai fotografului din Oradea.

IURIE FOCA, fotograf: “Este un fotograf care doar în anul 2023 la saloane internaționale de artă fotografică are 131 la moment de medalii de aur.”

MIHAI VENGHER, fotograf: “Eu care am vizitat de zeci de zeci de ori România, am văzut foarte multe lucruri frumoase și într-adevăr România e destul de pitorească, m-am convins de data aceasta vizionând imaginile colegului nostru, Ovidiu Pop din Oradea, că mai avem multe de văzut în România.”

Expoziția foto „Ovi D. Pop: România mea” va fi deschisă publicului până pe 15 decembrie.

https://www.jurnaltv.md/news/eaffe45a6cefa88b/la-muzeul-national-de-istorie-a-fost-inaugurata-expozitia-romania-mea-semnata-de-fotograful-ovidiu-pop-din-oradea.html?fbclid=IwAR2fTBfNQgF6ZCmhHrmIeHL1ekexvuragdNTY9CIceCR8ft-UT7Ou7Vh00w