“Nude in the city”: Ovi D. Pop lansează un album cu fotografii nud, realizate în centrul Oradiei


Fotograful orădean Ovi D. Pop lansează, marţi, la Filarmonica de Stat, primul său album cu fotografii nud realizate în unele dintre cele mai frumoase locuri din Oradea, în spaţii închise, dar şi în aer liber.

Nuduri la cinema

Imaginile au fost “trase” pe parcursul a doi ani, iar protagonistele sunt patru modele din Bihor şi Cluj. Printre imaginile publicate în album se numără şi una realizată într-o sală din Cinema Palace. Cu ajutorul photoshop-ului, artistul a aşezat dubluri ale modelelor, astfel încât să creeze iluzia că încăperea este plină de femei goale.

Alte fotografii au fost făcute în zonele centrale ale Oradiei, în Piaţa Ferdinand, pe strada Republicii, pe Vasile Alecsandri sau lângă Podul Centenarului, dar şi într-o încăpere impresionantă din fosta Policlinică Mare (foto).

La lansarea volumului, care va avea loc la ora 18, la Filarmonică, sunt invitați profesorul universitar Dorel Găină de la Universitatea de Arte şi Design Cluj-Napoca și profesorul universitar Ștefan Gaie de la Facultatea de Arte a Universității din Oradea.

Albumul “Nude in the city” va putea fi cumpărat la vernisaj, preţul unuia fiind de 75 de lei.

Artist premiat

Iniţial, în urmă cu mulţi ani, Ovi D. Pop a început să folosească aparatul foto pentru a crea imagini de produs, dar și fotografii cu Oradea și județul Bihor pentru viitoarele albume. După ce a urmat un curs de fotografie în cadrul fotoclubului orădean Nufărul şi a absolvit un masterat la Facultatea de Arte din Oradea, Ovi D. Pop a surprins sau creat imagini care au impresionat jurii internaţionale.

În urmă cu şase ani a început să primească premii pentru lucrările sale. De atunci, artistul orădean a adunat peste 1.500 de premii şi medalii din zeci de ţări de pe toate continentele.

În urmă cu patru ani, alături de artista Adela Rusu, Ovi D. Pop a înfiinţat clubul Varadinum, la rându-i recunoscut la nivel internaţional. Varadinum a reuşit să adune trei distincţii de “Best Club” la trei saloane internaţionale şi a ajuns pe locul 12 în topul mondial al celor mai bune fotocluburi.

 

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/nude-in-the-city-ovi-d-pop-lanseaza-un-album-cu-fotografii-nud-realizate-in-centrul-oradiei-167954.html