O nouă expoziție în Piața Unirii din Oradea, cu fotografiile selectate în Salonul Varadinum


Piața Unirii din Oradea a fost decorată, vineri, cu o nouă expoziție de fotografie, amenajată de clubul Varadinum. Pe panourile din piaţa centrală pot fi admirate 81 de fotografii realizate de artişti din mai multe ţări ale lumii şi selectate la Salonul Internaţional de Artă Fotografică Varadinum.

De altfel, evenimentul de premiere la finalul celei de-a V-a ediţii a Salonului Varadinu a avut loc tot vineri în Piaţa Unirii, în prezenţa unor invitaţi, între care şi episcopul greco-catolic, Virgil Bercea, şi a unor curioşi.

“Din cauza restricţiilor impuse de pandemie premierea câştigătorilor se face de la distanţă şi cu participanţi puţini, iar evenimentul este transmis live pe pagina noastră de Facebook, Instagram şi YouTube”, a explicat Ovi D. Pop, unul dintre fondatorii clubului, înainte de anunţarea câştigătorilor.

Acesta a mai spus că la concurs s-au înscris 380 de artişti fotografi din 55 de ţări care trimis 4.199 de imagini. Jurizarea lor s-a făcut online pe platforma concursului de către fotografii Agatha Bunanta din Indonezia, Marcel van Balken din Ţările de Jos, Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz din Spania, Magdó István şi Grigore Roibu din România.

Concursul a avut trei categorii: Open color, Mono color şi Face and Body.

În urma rezultatelor, cel mai bun artist din România a fost ales Mihai Bogdan, orădean şi membru al clubului de fotografie Varadinum, cel mai bun artist al concursului John Sheridan din Irlanda, iar cel mai bun club de fotografie a fost Eurasia din Rusia (foto).

Pe cele 10 panouri faţă-verso sunt expuse toate cele 81 de fotografii admise în competiţie, inclusiv cu imaginile câştigătoare. De asemenea, pe un alt panou pot fi admirate fotografii realizate de juraţi, precum şi de co-fondatorii Clubului Varadinum, Ovi D. Pop şi Adela Rusu.

Expoziţia va rămâne în Piaţa Unirii până pe 27 noiembrie.

 

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/o-noua-expozitie-in-piata-unirii-din-oradea-cu-fotografiile-selectate-in-salonul-varadinum-167146.html