“Oradea mea”: Frumuseţile oraşului, surprinse în imagini şi expuse în centru (FOTO)


130 de imagini cu monumentele şi frumuseţile urbei, realizate de artistul fotograf Ovi D. Pop, vor putea fi admirate în Piaţa Unirii începând de vineri, 8 aprilie, în cadrul expoziţiei “Oradea mea”.

Lucrările au fost realizate de fotograful orădean Ovi D. Pop în ultimii trei ani.

Imaginile surprind monumente și clădiri din oraș, precum Sinagoga Sion sau Teatrul Regina Maria, dar și diferite parcuri și piețe. Printre acestea se numără şi multe lucrări care au fost premiate la concursuri internaţionale de fotografie.

Cele 130 de fotografii vor fi grupate pe panouri de dimensiuni mari, cu câte două feţe.

Vernisajul expoziţiei “Oradea mea” va avea loc vineri, 8 aprilie, de la ora 17. Expoziția va rămâne în Piața Unirii până în 8 mai.

La mijlocul lunii, Ovi D. Pop va lansa un nou volum al albumului de fotografii “Oradea mea”.

Artistul orădean a adunat până în prezent peste 1.500 de medalii din 79 de ţări de pe toate continentele. Cea mai importantă distincţie a primit-o în 2018, când a primit “Oscarul” în fotografie, la Sienna International Photography Awards, unde a concurat cu peste 48.000 de colegi de breaslă din 156 de ţări.

În urmă cu cinci ani, alături de artista Adela Rusu, Ovi D. Pop a înfiinţat clubul Varadinum, care într-o scurtă perioadă de timp a ajuns să întreacă cluburile de fotografie din lume cu zeci de ani de tradiţie. Până acum, clubul a reuşit să adune trei distincţii de “Best Club” la trei saloane internaţionale şi a ajuns pe locul 12 în topul mondial al celor mai bune fotocluburi.

 

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/oradea-meafrumusetile-orasului-surprinse-in-imagini-si-expuse-in-centru-170212.html