„Oscarul” fotografiei cucerit de Ovi D. Pop


Ovi D. Pop a fost premiat la Siena International Photography Awards. La concurs au participat peste 48.000 de fotografi din 156 de țări. Orădeanul a câștigat (cu imaginea „Four Seasons”) premiul I al secțiunii „Abstract” la Drone Awards 2018, integrat în Siena International Photography Awards.

Imaginea a fost realizată la Derna (Bihor) și prezintă serpentinele drumului în diferite anotimpuri. Cu această imagine, artistul orădean a câștigat peste 32 de premii la diferite concursuri (din care 12 sunt medalii de aur), precum și locul I la secțiunea Open a concursului „Fotograful anului în România”. De la începutul anului și până în prezent, Ovidiu a câștigat nu mai puțin de 45 de medalii de aur.

imagine ovi de pop

Artistul a avut parte și de o surprinză din partea organizatorilor. În clipa în care a urcat pe scenă să își ridice premiul, fotografia câștigătoare a fost proiectată pe ecranul amplasat pe scenă.

„Am rămas fără cuvinte. Fotografia mea, câștigătoare la Drone Awards 2018 Siena, a fost proiectată în mărime mare la strigarea numelui și a țării mele. Ce-ți poți dori mai mult în cariera fotografică?”, se întreabă Ovi D. Pop.

Siena International Photography Awards este cea de-a doua competiție mondială, ca însemnătate, după Sony Awards.

Alături de colega sa, artista Adela Lia Pop, Ovi s-a dus în Siena (Toscana), pentru a-și ridica unul dintre cele mai importante premii din carieră.

sursa:

 https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/oscarul-fotografiei-cucerit-de-ovi-d-pop-52273/