Ovi D. Pop, prestigioase distincţii pentru fotografie


59 de premii – 3 trofee, 16 medalii (7 aur, 5 argint, 4 bronz) şi 40 menţiuni din 16 ţări pentru cunoscutul artist fotograf.

Prima jumătate a anului 2016 a fost una rodnică pentru artistul fotograf Ovi D. Pop. În primele şapte luni ale anului a câştigat nu mai puţin de 59 de premii – 3 trofee, 16 medalii (7 de aur, 5 de argint şi 4 de bronz) şi 40 de menţiuni din 16 ţări (Austria, Belgia, India, Croaţia, Grecia, Muntenegru, Irlanda, Serbia, Kosovo, Bulgaria, Hong Kong, Egipt, Bosnia şi Herţegovina, Slovacia, Australia şi România).

,,Best of Show

Cel mai bun rezultat câştigat de artistul orădean a fost titlul de „Best of Show” pentru fotografia „Macri”, la tradiţionalul circuit din Statlele Unite, Georgia Southern Circuit, ajuns la ediţia a 25-a. Cu imaginea „Macri”, Ovi D. Pop a mai adunat două medalii de aur şi cinci menţiuni.

Medalii de aur a câştigat şi cu „Bătrânul cu câinele” în Croaţia, nudul „On the Line” (Slovacia) şi cu „Judy” în Serbia. Totodată, fotografia „Under”, realizată în Bahamas, a fost premiată cu două medalii de argint – în Serbia şi România, şi cu două menţiuni în Statele Unite şi Bulgaria. O imagine în care Ovi D. Pop a surprins o datină strămoşească, Haba, a câştigat medalia de argint la categoria tradiţii populare la un salon de artă fotografică din Slovacia. De asemenea, fotografia „Carla” a adunat patru menţiuni din Muntenegru, Australia, Statele Unite şi Irlanda.

Două menţiuni (Serbia şi Kosovo) a luat şi fotografia „Line” realizată la All Star Game-ul 2016 de la Oradea. „Pentru mine aceste distincţii nu reprezintă decât o apreciere a muncii mele”, a mărturisit cu modestie Ovi D. Pop. În spatele acestor premii stau însă sute de ore de muncă, pentru că obiectivul lui Ovi nu este să adune cât mai multe premii, ci să creeze cele mai frumoase lucrări. Iar faptul de-a fi premiat peste tot în lume este mai mult decât onorant (pentru el şi pentru judeţul nostru) cu atât mai mult cu cât pe lista acestor circuite ori saloane de fotografie se află artişti profesionişti uimitori, iar lucrările sunt jurizate de experţi din lumea fotografiei.

 

„«Macri» a pornit ca o fotografie de modă, pentru make-up şi hair, dar a ieşit o fotografie premiată de 30 de ori şi cu care am obţinut peste 10 medalii în 15 ţări. Cu imaginea «Judy» (fiica creatoarei de modă Amalia Judea) am câştigat peste 20 de premii. «Bătrânul şi câinele» a fost suprinsă la Praga, pe Podul Carol, în momentul în care bătrânul vede poliţistul care urma să-l alunge. Cu această imagine am câştigat 12 premii, dintre care Aur în Irlanda, Serbia şi Croaţia , a explicat Ovi D. Pop povestea din spatele unora dintre cele mai premiate fotografii ale sale.