Premii internaţionale pentru fotografii orădeni


Doi dintre cei mai cunoscuţi artişti fotografi orădeni se mândresc cu noi medalii obţinute în această lună la diferite saloane de artă fotografică din lume.

Artistul fotograf Ovi D. Pop a anunţat că a primit cea de a 92-a medalie de aur pe anul 2019, Photo Vívo Gold la Bugis Photo Cup Circuit 2019 – PhotoVivo Salon, Singapore, la categoria Open Monochrome. De asemenea, a câştigat două medalii de bronz în Australia, la The Rise International Photography Awards, la categoriile Newborn şi Maternity.

Alte noi premii au venit din din Bosnia, iar în Macedonia a primit două premii şi o medalie de aur. PSA Gold Medal la Astibo Salon 2019 – Viva la linea Macedonia de Nord, la categoria Open, a fost oferită celebrei, deja, fotografii „Dead or Alive”. Această fotografie a luat în acest an 23 de medalii de aur din 41 primite. O altă medalie de aur a fost câştigată la cea de-a XIX-a ediţie a Salonului Maghiar, categoria Open.

Şi artistul fotograf Adela Rusu se mândreşte cu medalii pe care le-a primit în această lună. La cea de-a şasea ediţie a Infinity International Exhibition of Art – Bosnia Herzegovina 2019, Adela Rusu a câştigat Medalia de Argint a Salonului la categoria ,,Open Color” cu fotografia ,,Story about Time” şi Medalia de Bronz a Salonului, la categoria ,,Portrait” cu fotografia ,,Stylish Blue”, în condiţiile în care a avut 14 fotografii acceptate pentru expoziţie.

La a 12-a ediţie a Salonului Internaţional Varna (Bulgaria) a primit medaliile de aur GPU și Medalia de aur a Salonului, iar în Macedonia i s-a atribuit mențiunea Asociației Internaționale de Artă a Fotografilor (IAAP) pentru fotografia ,,Stylish Blue”, la categoria ,,Portret”.

Pentru pasionaţii de fotografie, au început deja înscrierile pentru cursul de fotografie din Oradea, din sesiunea de toamnă. Cursul este organizat de Varadinum Photo School, profesor/coordonator fiind Adela Rusu. Cursul se va desfăşura în perioada 21 octombrie – 10 decembrie.