Artistul fotograf Ovi D. Pop a fost premiat în cadrul celei de a 16-a ediţii a Premiilor Anuale Black and White Spider, pe locul al II-lea – Meritul Excelenţei la categoria Fotojurnalism.

Premiile au fost decernate sâmbătă, 6 noiembrie. La gala online live au participat lideri din industria și comunitatea fotografică din întreaga lume care s-au conectat pentru a urmări punctul culminant al evenimentului premiul mondial pentru fotografia alb-negru. Membrii juriului au fost reprezentanţi ai: Galeria Springer, Berlin; HackelBury Fine Art, Londra; DROGA5, New York; Artfactory Club, Viena; Centrul Portughez de Fotografie, Porto; Spurs Gallery, Beijing; Aeroplastics Contemporary, Bruxelles; The Guardian, Londra; Muzeul de Artă Modernă din Istanbul; Galeria Alessia Paladini, Milano; ADK Creative One Inc., Tokyo; Hiroshima MOCA, Japonia; Galeria Conny Dietzschold, Sydney; Silvan Faessler Artă Plastică, Elveția; Goldsmiths, Universitatea din Londra; Fundația Alfred Ehrhardt, Berlin; Muzeul de Artă NSU, Fort Lauderdale; Galeria Proiectelor Cassina, Milano; David Clar ke, Londra; Paola Anselmi Artă Contemporană, Perth; Chiara Badinella, Art Advisory & Evaluations, Milano; MWWM, New York; și Galerie Bugada Cargnel la Paris. Concursul mondial a avut 935 de nominalizări şi 596 de premii la 33 de categorii.

„Ca întotdeauna premiile Black & White Spider prezintă munca unor fotografi profesioniști și amatori talentați, imagini care până acum au fost oarecum ascunse vederii. A fost o plăcere și un privilegiu să descopăr aceste imagini noi și interesante”, a spus Conrad Hechter, corespondent la Goldsmiths, Universitatea din Londra.

Demet Yildiz, directorul secţiei de fotografie a Muzeul de Artă Modernă din Istanbul a declarat că „Premiile Spiderului Negru & Alb este un eveniment unic care reunește talente, independente de geografia lor și le oferă o platformă excelentă care le asigură vizibilitate pentru spectatorii din întreaga lume”.

Caroline Hunter, Picture Editor pentru The Guardian Weekend Magazine, Londra a adăugat: „A fost o adevărată plăcere să văd imagini atât de inventive și diverse – după anul pe care l-am experimentat cu toții, la nivel global și colectiv”.

„Este o realizare incredibilă să fii selectat, iar fotografia ta să fie considerată printre cele mai bune din cele 6211 de imagini trimise din 75 de țări” a declarat Basil O’Brien, directorul de creație al concursului. “Fotografia Locked a artistului Ovi D. Pop este o imagine excepțională, înscrisă la categoria Fotojurnalism, o imagine care reprezintă fotografia alb-negru la superlativ, iar noi suntem încântați să-i decernăm autorului titlul de Merit de Excelență, locul al II-lea”, a mai precizat acesta.