Record pentru Oradea: peste 700 de fotografi s-au înscris în concursul organizat de clubul Varadinum


Peste 700 de fotografi din 61 de țări s-au înscris la concursul de fotografie organizat de Salonul Internațional de Artă Fotografică Varadinum, coordonat de Ovi D. Pop și Adela Rusu. Jurizarea a fost făcută vineri, în incinta clubului din Oradea, de artiști din Singapore, Malaezia, India, Danemarca și România și, potrivit organizatorilor, a doborât recordul de participanți la acest gen de competiții la nivel național.

Potrivit fotografului Ovi D. Pop, juriul a fost format din cinci fotografi, și anume Harry Woo din Malezia, Steven Pui-Chung din Singapore, Vinod Chauhan din India, Leif Alveen din Danemarca și Tordai Ede din Târgu-Mureș.

Juriul a avut de notat în total 7.855 de fotografii înscrise la categoriile Open color, Alb-negru și Travel, motiv pentru care jurizarea a început la ora 10 și s-a încheiat mult după lăsarea nopții.

„Este cea de-a treia ediție a Salonului Internațional de Artă Varadinum și cred că e lucru mare dacă peste 700 de fotografi au în vedere un concurs din România. În general, chiar și la alte saloane internaționale, nu se strâng mai mult de 300 de participanți”, a explicat Ovi D. Pop pentru BIHOREANUL.

Acesta a mai adăugat că recordul anterior a fost stabilit de un salon din Câmpina, care a strâns 630 de fotografi.

Câștigătorii vor fi anunțați luni, iar festivitatea de premiere a câștigătorilor va avea loc în 31 octombrie la Cinema Palace. „Atât fotografiile câștigătoare cât și o parte din cele acceptate (30%) vor fi prezentate orădenilor pe marele ecran la o gală de premiere. La ultima ediție un fotograf a venit chiar din Irlanda pentru a-și ridca premiul”, a mai spus Ovi D. Pop.

Artiștii fotografi vor fi premiați cu medalii suflate în aur, iar curioșii vor putea lua parte la eveniment pe bază de rezervare.

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-48/record-pentru-oradea-peste-700-de-fotografi-s-au-inscris-in-concursul-organizat-de-clubul-varadinum-151780.html