Reuşită în Republica Dominicană: Ovi D. Pop a primit titlul de “Best author” pentru a noua oară


În 2018, Ovi D. Pop a primit un alt premiu important: Oscarul în fotografie, la Sienna International Photography Awards (Sursa foto: Sienna Awards)

In domeniul fotografiei, premiul de “Best author” la o competiţie internaţională reprezintă una dintre cele mai importante realizări. Fotograful orădean Ovi D. Pop a reuşit să obţină pentru a noua oară această distincţie, marţi, în urma rezultatelor de la un concurs ţinut în Republica Dominicană.

Titlul de “Best author” se acordă, în cadrul unei competiţii de fotografie, acelui concurent care a avut cele mai multe imagini acceptate şi cele mai multe premii adunate. La Salonul Internaţional VIII din cadrul Circuitului Intercontinental din Republica Dominicană, Ovi D. Pop a reuşit să obţină trei medalii de aur şi cinci menţiuni de onoare, motiv pentru organizatorii i-au acordat, la final, cel mai important titlu.

“Astăzi (n.r. marţi) am primit plicul cu medalii şi diplome, dar şi o scrisoare prin care organizatorii îmi transmit că mi-au dat acest titlu. Fotografiile au fost jurizate online, în urmă cu câteva zile, mulţi membri ai juriului fiind în alte ţări decât cea în care în care s-a ţinut salonul”, a explicat Ovi D. Pop pentru BIHOREANUL.

Cea mai apreciată fotografie din ultima vreme a artistului fotograf, care a şi luat medalia de aur la concursul din Republica Dominicană, este cea cu titlul “Blue Balloons”. Ea a mai obţinut recent trei medalii de aur la competiţii din India, Sigapore şi Spania.

Fotografia o surprinde pe modelul Mariana Kofler pe maşina ei Pontiac Grand AM (Grand American) fabricată în 1998, într-un decor pitoresc al unui lan de rapiţă, din zona satului bihorean Roit.


(Foto: Ovi D. Pop)

Cu o carieră de 10 ani în fotografie, Ovi D. Pop a adunat până acum peste 600 de medalii de aur, dintre care 116 au fost câştigate anul acesta.

Ovi a început să folosească aparatul foto în tinereţe, pe vremea când mergea la competiţii ca atlet, iar mai apoi a încercat fotografia de produs. După ce a urmat un curs în cadrul fotoclubului orădean Nufărul şi a absolvit un master în artă, au început să apară şi rezultatele.

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/reusita-in-republica-dominicana-ovi-d-pop-a-primit-titlul-de-best-author-pentru-a-noua-oara-181831.html