‘România mea’ – Expoziţie de fotografie a artistului Ovi D. Pop, vernisată în foaierul Senatului


fotograf
O selecţie de 26 fotografii ce prezintă imagini surprinse pe întreg teritoriul României în ultimii cinci ani de artistul Ovi D. Pop sunt reunite în expoziţia “România mea”, vernisată luni în foaierul Senatului, potrivit Agerpres.

“Unele dintre fotografiile pe care le vedem aici sunt premiate internaţional. Sunt imagini ale ţării şi poporului nostru. Suntem înconjuraţi de imagini ale naturii în toate anotimpurile, dar în egală măsură ale oamenilor. Vedem clădiri istorice, lăcaşuri de închinăciune, ogoare, toate surprinse prin obiectivul aparatului de fotografiat al unui artist deosebit”, a afirmat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

Ovi D. Pop s-a născut la Oradea, pe 9 aprilie 1973. Este artist fotograf specializat în portret, nud, imagini aeriene şi monumente. Este autor a şapte monografii ilustrate ale judeţului Bihor, lucrări ce conţin peste 1.500 de fotografii cu cele mai reprezentative locuri din judeţ. Din 2013 s-a orientat spre fotografia artistică, lucrările sale fiind răsplătite cu peste 1.800 de premii, dintre care 500 medalii de aur/ locul I/ trofee în 86 de ţări. În 2019 a intrat în top 10 mondial (PSA Who’s Who in Photography) ocupând locul nouă atât la fotografia color, cât şi la cea alb/negru.

“Toate acestea însă nu le cuantific în ani, ci în realizări şi în bogăţia momentelor pe care am reuşit să le surprind cu ajutorul luminii şi umbrelor”, a mărturisit artistul.

Expoziţia poate fi vizionată până pe 9 decembrie în foaierul Senatului.

https://www.stiripesurse.ro/romania-mea-expozitie-de-fotografie-a-artistului-ovi-d-pop-vernisata-in-foaierul-senatului_2688895.html