„România mea”. Fotograful orădean Ovi D. Pop a expus imagini cu frumusețile țării, în Senatul României (FOTO)


„România mea”. Fotograful orădean Ovi D. Pop a expus imagini cu frumusețile țării, în Senatul României (FOTO)(Sursa foto: Facebook – Ovi D. Pop și Senatul României)

Fotograful orădean Ovi D. Pop este tot mai apreciat la nivel naţional. Zeci de imagini realizate de acesta pot fi admirate pentru câteva zile în clădirea Senatului României, în cadrul expoziţiei “România mea”.

Vernisajul expoziţiei a avut loc luni, în foaierul sălii de plen a Senatului din Palatul Parlamentului.

Printre parlamentarii prezenți la eveniment s-au numărat senatorii bihoreni Arina Moş şi Adrian Hatos, precum și deputata Rozalia Biro. Au participat la vernisaj și Diana Baciuna, secretar de stat în Ministerul Culturii, şi Eugen Negrea, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

“Expoziţia de fotografie “România mea” reprezintă mici fragmente din frumuseţile ţării noastre. Vă aşteptăm, până pe 9 decembrie, să vizitaţi expoziţia pentru a vă convinge încă o dată că ţara noastră e frumoasă!”, au transmis reprezentanţii Senatului pe pagina oficială de Facebook.

Din expoziţie face parte şi cea mai premiată imagine realizată de Ovi D. Pop, “Dead or Alive” (în imaginea de mai jos, în spatele autorului), cu care artistul a reuşit să strângă peste 100 de premii, zeci dintre ele fiind de aur. Aceasta surprinde un traseu şerpuit dintre localităţile bihorene Derna şi Budoi în două momente ale anului, vara şi iarna.

În cadrul aceluiaşi eveniment, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, Eugen Negrea, i-a înmânat orădeanului premiul “Best author” pe care l-a câştigat recent la Salonul Internaţional de fotografie al României.

Ovi D. Pop a început să folosească aparatul foto în tinereţe, pe vremea când mergea la competiţii ca atlet, iar mai apoi a încercat fotografia de produs. După ce a urmat un curs de fotografie în cadrul fotoclubului orădean Nufărul şi a absolvit un master în artă, au început să apară şi rezultatele, primele premii fiindu-i acordate în urmă cu şapte ani. De atunci, artistul a adunat peste 1.800 de medalii în 86 de ţări de pe toate continentele.

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/romania-mea-fotograful-oradean-ovi-d-pop-a-expus-imagini-cu-frumusetile-tarii-in-senatul-romaniei-175411.html