Sala plină de curioşi să vadă vernisajul expoziţiei “Impresii din China” a fotografilor Ovi D. Pop şi Ştefan Tóth


Fotografii Ovi D. Pop şi Ştefan Tóth AFIAP au vernisat, marţi seara, la Galeria Euro Foto Art din Parcul 1 Decembrie expoziţia “Impresii din China”, în prezenţa mai multor oficialităţi precum consilierul cultural al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, Yan Jianwu, prefectul Claudiu Pop, viceprimarul Ovidiu Mureşan şi Adrian Dume, preşedintele Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

Expoziţia a atras un interes mare iar la scurt timp după începerea vernisajului sala de expoziţii a Euro Foto Art era plină ochi de curioşi.

Expoziţia “Impresii din China” a fost realizată în urma unei deplasări de creaţie a celor doi artişti fotografi în trei oraşe din Republică, Beijing, Hutong şi Tianjin, care a fost posibilă cu sprijinul Ambasadei Chinei în România şi Asociaţiei Artiştilor Fotografi din China. Cele 101 imagini alb-negru şi color care compun expoziţia “Impresii din China” sunt fie cadre din arhitectura chineză, frumuseţi ale naturii, detalii specifice acestei culturi şi chiar portrete.

La eveniment, fotograful Ovi D. Pop a purtat un costum specific chinezesc iar pentru a-i introduce pe vizitatori în atmosfera acestei culturi violonistul Thurzó Şándor József a intrepretat câteva fragmente ale unor compozitori celebri din China. Vernisajul a fost dedicat Zilei Naţionale a Chinei, care s-a sărbătorit pe 1 octombrie, şi a fost inclus în “Săptămâna Fotografiei Chineze în România”, eveniment organizat de Asociaţia Euro Foto Art Oradea.


citeste articolul