Salon Internațional de Artă la Oradea: peste 4.000 de fotografii din 51 de țări


Oradea va găzdui jurizarea celei de a 7 ediții a Salonului Internațional de Artă Fotografică „Vanadium”.

a ediția aceasta a salonului, 248 fotografi din 51 de țări au trimis 4.266 fotografii la categoriile Open Color, Open Monochrome, Travel, Nude, Portrait și Nature.

„Pentru a doua oară în cei 7 ani de la prima ediție, jurații vor fi doar doamne: Barbara Schmidt – Germania (Cea mai premiată fotografă din Germania și TOP 20 mondial), Dimitrina Vasileva din Bulgaria (organizatoarea celui mai de prestigiu salon la sud de Dunăre, Normante Ribokaite din Lituania (cel mai premiat fotograf din țătrile Baltice), Mariana Scubli din Sighetu Marmației (artistă fotograf cu origini orădene, cu expoziții în Italia, China și Belgia) și Adela Rusu din Oradea (cea mai premiată fotografă din România)”, a spus Ovi D. Pop, președintele Varadinum Club Oradea.

Jurizarea va avea loc joi, 5 octombrie 2023, la sediul Clubului Varadinum din Oradea. După jurizare, la ora 17.00, clubul Varadinum va vernisa expoziția Toamna Varadinum în Piața Unirii din Oradea cu participarea a 27 de memebrii ai clubului din Oradea, Kópháza și Szombathely Ungaria, Cluj Napoca, Satu Mare, Baia Mare și Sighetu Marmației! La 17.45 se va vernisa expoziția juraților ediției din acest an al Salonului Varadinum, cu participarea autorilor. Vineri, 6 octombrie juratele vor participa la un weekend de fotografie la invitația Primăriei Orașului Săcueni unde vor avea ocazia să fotografieze renumitele pivnițe de vin din localitate, trupa de dans popular al orașului, meșteri populari din zonă și ca relaxare se vor îmbăia în cea mai caldă apă termală din județul Bihor, la Ștrandul cu apă termală din Sânnicolau de Munte.