Sikerkönyv Ovi D. Popéktól


Megjelent az az impozáns, színpompás kiadvány, amely Bihar megyét mutatja be. A képes monográfiát csütörtökön ismertették Váradon annak fő létrehozói: Ovidiu D. Pop és dr. Aurel Chiriac.

 

Kapható immár Bihar megye képes monográfiája. A tetszetős külalakban megjelentetett kiadványt csütörtökön mutatták be ünnepélyes keretek között a Queen’s nagytermében. A többnyelvű – köztük magyar leírásokat is tartalmazó – albumszerű kötet immár az ötödik ilyen jellegű monográfia, s eddig a legátfogóbb.

Dr. Aurel Chiriac elmondta: „Hogy immár az ötödik megjelenést is megérte ez, annak a bizonysága, hogy jó ötlet volt eleve már az első megjelentetése is. Azóta egyre csak fejlődött, és mind formátumában, mind tartalmában javult, gazdagodott.”

Ajándéknak sem rossz

A kiadvány „lelke”, Ovidiu D. Pop a megnyitón úgy fogalmazott: „Maguk a polgárok, az érdeklődők éltetik leginkább ezt a kiadványt, akik megvásárolják. És évről évre mindegyik megjelenés sikeres.” Hozzátette, hogy nemcsak magánszemélyek, hanem intézmények is veszik az albumot, sokszor ajándéknak, protokollba. A megye számára reprezentatív képes monográfia valóban minden évben sikerkönyvnek számít. Ovidiu D. Pop elmondta még: „Sokszor nem is látjuk, mennyi szépség van körülöttünk. Ezt is bemutatja ez a kiadvány.”

Ramona Novicov műkritikus naprakész tartalma miatt dicsérte a monográfiát, s mint mondta, a megyét újra fel lehet fedezni a segítségével.

A gazdagon illusztrált kötetet többek között Szilágyi Lóránt, Aranyics Orsolya, Nelu Madău, Cristian Davidovici fényképei teszik vizuálisan vonzóvá. Bemutatja a megye településeit, rövid történeti leírással, statisztikai adatokkal, ugyanakkor például külön fejezetet szentel a turisztikai látványosságoknak. Épp ezért nemcsak belterjes, hanem a megye arculatának javításához, a turizmus is hozzájárul a maga sajátos módján.

A kiadvány 130 lejbe kerül, és többek között megvásárolható az azt kiadó Durans székhelyén, a Iuliu Maniu (Beöthy Ödön) utca 48. szám alatt, telefon: 0359/401–562.

Szeghalmi Örs

citeste articolul