,,Szent László az én városom!”


Csütörtökön volt a váradi RMDSZ által meghirdetett Szent László az én városom! című fotópályázat eredményhirdetése, a két nyertessel.

TÖRŐ ENIKŐ

Az eredményhirdetéssel egybekötve kiállításmegnyitó is volt, amelyen azt az 56 képet állították ki, amelyeket a pályázók küldtek be. Egy pályázó maximum 3 képpel indulhatott, 24-en jelentkeztek a versenyre. A megnyitón Huszár István, az RMDSZ váradi elnök hangsúlyozta, hogy hagyományteremtő szándékkal indították útjára a pályázatot, jövőre is lesz. Pető Dalma, ügyvezető alelnök, a verseny ötletgazdája nagyon büszke arra, hogy a verseny ilyen népszerűvé vált. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a közösségi média pozitív hatásait kihasználva népszerűsíteni lehet a városunkat, ez esetben a tehetséges amatőr fotósokat. Végül, Ovi D. Pop nagyváradi fotóművész hirdette ki a nyerteseket.
Nyertesek
Az eredményhirdetésre az R&R Könyvszalon előtt került sor a Fő utcán, a bolt a pályázat egyik támogatója volt, a képeket a szalonokban fogják kiállítani. Két kategóriában hirdettek nyertest, az első kategória, Legszebb Fénykép Nagyváradról, nyertese az lett, aki a fotójával a legtöbb Facebook like-ot gyűjti össze, a nagyváradi RMDSZ Facebook oldalára töltötték fel a képeket. Ennek a kategóriának a nyertese Kócza Erika lett, aki több mint 500 like-ot sikerült összegyűjtsön.
A második kategória, a Nagyvárad Legjobb Amatőr Fotósa díj elnyerését Ovi D. Pop fotóművész választotta ki, Schönberg Gréta lett az, aki egy ingyenes fotókurzuson vehet részt az Ovi D. Pop Egyesület által.