Természeti katasztrófák témájú versenyen nyert díjat Ovi D. Pop


Törő Enikő

A második olyan kiállítását nyitotta meg a Katasztrófák Elleni Biztosítási Csoport (PAID), melynek témáját az olyan természeti katasztrófák jelentik, melyek hatással vannak a lakásokra és házakra. A tárlatnyitót március 2-án tartották Bukarestben, és csupán március 4-ig volt látogatható, az 1977-es földrengés emlékére. A tárlat egyébként egy átfogó kampány része, melynek célja, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, mekkora kárt okozhatnak a természeti katasztrófák és, hogy éppen ezért érdemes biztosítást kötni az ingatlanokra. A PAID vezetője, Nicoleta Radu kifejtette: a múlt havi földrengések után az a tapasztalat, hogy egyre többen érdeklődnek a lakásbiztosítások iránt.

A tárlat anyaga egyébként úgy állt össze, hogy előzetesen egy fotóversenyt hirdettek meg amatőrök és profik számára, majd a legjobb képeket választották ki a kiállításra. Összesen 57 fotót küldtek be. A profik kategóriájában az első Alexandru Popescu lett, ő 2000 eurót nyert, a második helyezett Horia Mihai Gligor, ő 1500 euróval gazdagodott, míg a harmadik helyezést a nagyváradi Ovi D. Pop érte el, aki 1000 eurót vihetett haza. Az amatőr fotósok kategóriájában Cornel Gingărașu nyert, ő 500 eurót kapott. Ovi D. Pop egyébként két fotóval jelentkezett, az egyik Bihar megyében, Alsóbiharkristyóron készült, a másik pedig Szeben megyében, mindkettő témája az áradás, árvíz.

A verseny 2022. november 25. és 2023. február 28. között zajlott, a fotók megtekinthetők a www.re-expozitia.ro weboldalon.

Szeben megye, 2022 júliusa.
Fotós: Ovi D. Pop