Új kiállítás lesz a váradi Szent László téren


Népszerű kiállítási helynek bizonyul Nagyvárad Szent László tere (Piața Unirii), éppen ezért október 29-én a portrékiállítás helyére új kollekció kerül. Az elmúlt hetekben zajlott az 5. Nemzetközi Varadinum Fotószalon, melyre 55 ország 380 fotósa összesen 4199 képet küldött be három kategóriában: nyitott színes (open color), nyitott fekete-fehér (open monochrome), valamint arc és test (face and body) kategóriákban. A beérkezett fotókat szeptember végén online zsűrizték világszinten elismert fotósok: Agatha Bunanta Indonéziából, Marcel van Balken Hollandiából, Pedro Ajuriaguerra Spanyolországból, valamint Magdó István és Grigore Roibu Romániából, fejtette ki a Varadinum Fotóklub elnöke, Ovi D. Pop. Az 5. Nemzetközi Varadinum Fotószalont az írországi John Sheridan nyerte meg, aki a nyitott színes kategóriába jelentkezett a Wolfhound Master című fotójával.

A díjazottak munkáiból egy katalógust is kiadtak és pénteken délután online megnyitót és díjátadót (www.facebook.com/ovi.d.pop) tartanak 17 órai kezdettel, ugyanezen a napon a legjobb fotók is kikerülnek a Szent László térre. A kiállítás november végéig lesz megtekinthető.

 

https://www.erdon.ro/kozelet/helyi-kozelet/uj-kiallitas-lesz-a-varadi-szent-laszlo-teren-3988706/?fbclid=IwAR0DUBSIsE0Mhyz8RSXBtin7CPrbEE3EQdDYhwzpNdEgG9kjHirqBWjVDDo