Reputatul artist fotograf Ovi D. Pop invită iubitorii de artă fotografică la lansarea albumului Nude in the city. Evenimentul va avea loc marţi, 14 decembrie, de la ora 18.00, la Filarmonica de Stat Oradea.
Nude in the city este primul album cu fotografii nud din Oradea, şi chiar din România. Un statement prin care Ovi D. Pop scoate publicul din zona de confort. „Întotdeauna un artist caută ceva unic, ceva nemaivăzut de public”, a mărturisit Ovi D. Pop. Autorul a decis să promoveze această artă, a nudului, în ciuda faptului că poate isca controverse. „Publicul poate fi educat. În Oradea sunt nuduri sculptate pe clădiri monument istoric”, spune Ovi D. Pop.
Albumul poartă bulina +16 şi cuprinde 100 de fotografii realizate în locuri aglomerate din oraş. Dintre acestea, 10 imagini au fost premiate la diverse saloane naţionale şi internaţionale. De altfel, în anul 2021 Ovi D. Pop s-a bucurat de recunoaştere naţională şi internaţională atât în ceea ce priveşte prezenţa în saloane şi expoziţii, cât şi în ceea ce priveşte distincţiile primite. Astfel, dacă în luna august a fost distins cu titlul Master Photographic Society of America; devenind al treilea artist fotograf din ţară care se bucură de această recunoaştere, luna decembrie i-a adus titlul de Maestru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Aceasta este cea mai înaltă distincţie din România, iar Ovi D. Pop este cel de-al patrulea artist din ţară care se bucură de ea. Mai multe detalii despre autor, pasiunea sa pentru arta nudurilor şi succesele de care s-a bucurat, orădenii pot afla în cadrul lansării. Evenimentul se bucură de prezenţa a doi invitaţi speciali: prof. univ. dr. Dorel Găină Gerendi, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, şi prof. univ. dr. Ştefan Gaie, Facultatea de Arte a Universităţii Oradea. Albumul Nude in the city va fi pus în vânzare în cadrul Duran’s.