Un nou titlu de „Best Club” pentru Varadinum Foto Club Oradea


O nouă lună, altă distincție. Pentru cea de-a treia oară, Varadinum Foto Club Oradea cucerește titlul de „Best Club” la un salon internațional de artă fotografică.

De această dată, distincția vine din Brazilia, de la la 1ST International Salon of Photographic Art of Riberão Preto. Salonul a adunat 498 de fotografi din 63 de țări. Reamintim că Varadinum Foto Club Oradea a mai primit titlul de „Best Club”, în luna martie, la un Salon din India.

Echipa Clubului Varadinum Oradea a fost compusă din artiştii fotografi fondatori Adela Rusu şi Ovi D. Pop, precum şi membrii Dayanna Maria, Constantin Lazăr, Marian Plaino, Ionuţ Jarca, Mihai Bogdan, Bogdan Popa, Liviu Paşcalău şi Raul Ghiman. Fiecare participant a trimis la concurs câte patru fotografii pentru categoriile din concurs: open color și open monochrome.

„Este cea de-a treia reușită de acest gen a clubului orădean, după succesele din Polonia și India. Putem spune că fotografiile realizate de membrii clubului sunt apreciate deja pe trei continente!

Mare parte a membrilor clubului sunt absolvenți ai Școlii de Fotografie Varadinum, îndrumați de Adela Rusu și Ovi D. Pop, dar sunt și «stranieri» de valoare din Cluj-Napoca, Timișoara, București, Huedin, Baia Mare și Oravița, dar și din Franța și Ungaria”, a spus Ovi D Pop.

Premii la acest salon au câștigat Adela Rusu – Salon diploma și titlul„ Kudika”, Marian Plaino – FIAP Blue Ribbon cu titlul „Cappadochia Land of Beautiful Horses” și Ovi D Pop – IAAP Gold Medal cu titlul „Dead or Alive” și FIAP Silver Medal cu titlul „6 Chairs”.