Varadinum Foto Club – Best Club la un salon internațional


De Camelia Buşu 

La ediția din acest an s-au înscris 502 participanți din 57 de țări, cu un total de 5.862 lucrări. Echipa clubului orădean a fost formată din Marian Plaino (București) – Medalia de Aur FIAP cu fotografia Balerina, Marius Bodea (Oradea – absovent Școala de Fotografie Varadinum, coordonator Ovi D. Pop) – Medalia de Argint FIAP cu fotografia Face plate (fotografie realizată în cadul cursului), Jozsef Ban (Valea lui Mihai) – cu 9 fotografii acceptate din 12 – și Ovi D. Pop (Oradea) – Medalia de aur a Federației Poloneze de Artă Fotografică cu fotografia Foxey Lady 02. La același salon, orădeanul Ovidiu Gabor (absolvent al Școlii de Fotografie Varadinum și membru al Fotoclubului Nufărul din Oradea) a reușit să obţină o Mențiune de onoare cu fotografia Natalia.

Varadinum Foto Club din Oradea a fost fondat de artiştii fotograf Adela Rusu și Ovi D. Pop în anul 2017. În prezent are 56 de membrii, dintre care un membru din Franța, un membru de onoare din Italia, trei din Ungaria, unul din Sighetu Marmației, unul din București, unul din Timișoara, unul din Oltenița şi trei din Baia Mare. Cel mai bun rezultat al clubului a fost clasarea pe locul 33 la Cupa Mondială a Fotocluburilor din anul 2019.

De asemenea, Varadinum Foto Club a organizat anul acesta cea de a 4-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică Varadinum 2020, probabil cel mai mare salon de gen din România, deschis atât artiştilor fotografi amatori cât şi celor profesionişti. Iar din experienţa cei doi artişti fotograf fondatori ai clubului au beneficiat sute de cursanţi care au absolvit cursurile Școlii de Fotografie Varadinum atât la începători cât şi la avansaţi.

Aşadar, la trei ani de la înfiinţare, titlul de Best Club confirmă activitatea serioasă şi susţinută a clubului orădean.